Vaiko gimtadienio saldumynai, kuriems neatsispirs nei vienas vaikas

SAUSAINIŲ RECEPTAS "PERSIKAS"

INGREDIENTAI:

  • 1 1/2 stiklinės  miltų,
  • 1 3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1/4 šaukštelio druskos,
  • 10 1/2 šaukštų sviesto kambario temperatūros,
  • 1/3 stiklinės cukraus,
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus,
  • 1 didelis kiaušinis,
  • 2 šaukštai grietinės,
  • 3/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,

ĮDARUI IR APDENGIMUI:

159

Foto šaltinis cookingclassy.com

  • persikų džemo, 
  • 6 šaukštai pieno, 
  • raudonos ir geltonos spalvos maisto dažiklis,
  • 1/2 puodelio  cukraus,
  • šviežios mėtos lapai  (neprivaloma)
  • jūs taip pat turite turėti švarų teptuką,

 GAMINAME:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Į maišymo dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite. Elektriniu mikseriu dubenyje  išplakite  grietinėlę  kartu sviestu, cukrumi  ir rudu cukrumi. Tai truks  apie 1 minutę. Įdėkite kiaušinius ir vanilės. Gerai išmaišykite ir  įdėkite grietinę ir maišykite, kol  taps vientisa masė. Sudėkite likusius ingredienetus ir lėtai išmaišykite. Pasitepkite rankas sviestu ir suformuokite mažus ir vienodo dydžio kamuoliukus.  Sudėkite ant skardos ir su tarpais ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 14-15 minučių, kol sausainiai pasieks auksinę rusvą spalvą. Perkelkite ant grotelių, kad atauštų. Leisti sausainiams atvėsti,  tada ištepkite apie 1 arbatinį šaukštelį persikų uogienės ant sausainio ir lengvai paspausdami uždėkite kitą sausainį. Pakartokite šį procesą su likusiais sausainiais.

ĮDARAS IR PAPUOŠIMAS:

Norėdami papuošti sausainius, įpilkite 3 šaukštus pieno į vieną iš dviejų mažų dubenėlių. Vieną dubenėlį su pienu nudažykite raudonais valgomais dažais, o kitą geltonais.  Paimkite teptuką  ir panardinkite  į geltoną  pieną ir nudažykite vieną persiko pusę. Tada įmerkite teptuką į raudoną  pieną ir nudažykite kitą persiko pusę. Iškart po nudažymo persikinius sausainius , apibarstykite cukrumi. Įterpkite vieną arba du šviežios mėtos lapus į kiekvieno sausainio vidų. Laikykite hermetiškame inde.
 

Receptas Keksiukai "Snickers"

Sudėtis:

Šokoladiniams keksiukams:

1 stiklinė miltų, 1 stiklinė cukraus 1/4 + 1/8 stiklinės kokybiškos  kakavos miltelių,, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1 didelis kiaušinis, 1/2 stiklinės grietinėlės, 1/2 stiklinės augalinio aliejaus, 3/4 šaukštelio vanilės esencijos, 1/2 stiklinės verdančio vandens,

Įdaras:

3 šaukštai pieno, 6 šaukštai sviesto, 230 g.  karamelės saldainių (toffifee ar irisai), 1/2 stiklinės kapotų žemės riešutų, 1/4 stiklinės Marshmallow (zefyrų),

Žemės riešutų kremas:

1/2 puodelio sviesto 1/2 stiklinės grietinėlės, 4 puodeliai cukraus pudros 1 šaukštelis vanilės ekstrakto 2/3 puodelio žemės riešutų sviestas 2-3 šaukštai vandens ar pieno

Šokoladas Glazūra:

1/2 + 1/8 stiklinės cukraus pudros, 1 valgomasis šaukštas kakavos, 1 1/2 šaukštai pieno, 6 mini Snickers, supjaustyti per pusę, 

Gaminame: 

Snickers_Cupcakes2

Foto šaltinis lifeloveandsugar.com

1. Norint iškepti keksiukus, reikia sudėti visus sausus ingredientus į didelį dubenį ir sumaišykite. 2. Pridėti kiaušinį, grietinėlę ir augalinį aliejų į sausą ingredientų mišinį ir gerai išmaišykite. 3. Įpilkite vanilės esensijos į verdantį vandenį ir sudėkite į mišinį. Gerai išmaišykite. 4. Supilkite keksiukus į keksiukų formeles  ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. 5. Kai baigsite, išimkite iš orkaitės ir sudėkite keksiukus ant  grotelių ir leiskite atvėsti. 6. Darykite įdarą: Sudėkite pieną, sviestą ir karamelės į puodą ant vidutinės ugnies ir lydykite, nuolat maišant. 7. Kai ištirpsta ir masė tampa vientisa, pridėkite riešutų ir zefyrus ir maišykite, kol  ištirps. 8. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti  apie 30-35 minučių. 9. Kai keksiukai atvėso reikia pripildyti keksiuką įdaro. Išpjaukite skylę viršutinėje dalyje, maždaug 3 cm gylio. 10. Užpildykite skylę su karameliniu įdaru. 11. Pasiruoškite snichers kremą: minkštus riešutų sviestą  ir grietinėlės sviestą plakite iki vientisos masės. 12. Lėtai pridėti 3 stiklines cukraus pudros. Sumaišykite iki vientisumo. 13. Įdėkite  su vanilės esencijos, išplaktą grietinėlę ir 1 valgomasis šaukštas vandens ar pieno. 14. Sudėkite  likusią cukraus pudrą  ir sumaišykite iki vientisos masės.  Dedame šį kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame ant keksiukų viršaus. Stenkitės, kad kremo paskirstytumėte tolygiai ant visų keksiukų.  15. Ruošiame glazūrą. Kad keksiukai atrodytų nuostabiai skanūs.  16. Šluotele suplakite  cukraus pudrą, kakavą ir pieną. Sudėkite į konditerinį maišelį, dekoruokite kekiukus. 17. Papuoškite keksiukus su gabaliuku  mini Snickers.

 KEKSIUKŲ RECEPTAS "TIKRA BRAŠKĖ"

Vaiko gimtadienio stalas gali pasipuošti ryškiomis ir natūraliomis spalvomis. Panaudokite vaisius ir jais papuoškite savo kepinius, tokius kaip keksiukai ar sausainiai. Tai ypač tinka vaikams,  nes jos ryškios, saldžios ir gaivios. Ir  visi žinome, kaip jie mėgsta braškes. Todėl meskite į šonus visus cukrinius papuošimus, jų visai nereikia, jei yra vasaros metas ir parduotuvėse pilna šviežių vaisių. Braškės tinka papuošti šventinius tortus, želė, įvairius desertus, koktelius ir kitus gaminius. Derinkite tarpusavyje skonius. Neįsivaizduoju braškės ant aguonų torto. O jūs? Šis vaisius puikiai derės su grietinėlės, plikytų baltymų, sviestiniais kremais, varške.
903ee5b5933ed84c9ce4db1a862eda1c (1)

Foto šaltinis cookingclassy.com

Ingredientai: 250 g. Margarino, 250 g. cukraus, 400 g. miltų, 4 Kiaušiniai, 100ml. Pieno, 1,5 arb. šaukšt. vanilinio cukraus, 5 g. Kepimo miltelių,

KREMUI:

1/2 stiklinės + 2 šaukštai braškių tyrės (pagaminsite iš 150 gr. braškių), 3/4 stiklinės sviesto (suminkštinto) 2 1/2 - 2 3/4 stiklinės cukraus pudros, 1/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,, 4 lašai raudona maisto dažymas (nebūtina)  

GAMINAME:

Margariną išplakame su cukrumi ir įmušame kiaušinius. Šiek tiek paplakite ir įpilkite pieną pašildytą iki kambario temperatūros. Sudėkite vanilinį cukrų. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Supilkite į keksiukų skardeles ir kepkite 190 laipsnių temepratūroje apie 25 minutes.

DAROME KREMĄ:

Sviestą suminkštiname ir išplakame su cukraus pudra iki purumo. Įpilame barškių tyrę, maistinius dažus ir vanilės esenciją. Viskas! Kremas paruoštas. Konditerinio maišelio pagalba papuoškite atvėsusius keksiukus.   
   

Sausainiai su pabarstukaisf68d710f19a6216a6cbb2beabb2500ae

  f68d710f19a6216a6cbb2beabb2500ae     2 vienetas kiaušinių, 2 stiklinės kvietinių miltų, 1/4 arb. šaukšt. druskos, 150 gramų cukraus, 50 g. pabarstukų

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite sijotus miltus,druską, pabarstukus ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų. Minkykite kuo mažiau, nes nuo to priklauso sausainių kokybė. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temp. Padarykite vienodo dydžio kamuoliukus.  Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo kamuoliukus. Kepkite apie 25 minutes.

Ledų porcija su zefyru ir saldainiukaissweetice-003 Sudėtis:

6 vnt.  vafliniai ledų indeliai,  6 vnt. zefyrai,  20 g. balto šokolado arba cukraus pudros glajaus,  25 g. spalvotų pabarstukų,  250 g. saldainiukų įdėti saldainiams į vaflio vidų. 

Gaminame: 

Įdedame saldainiukus į vaflio vidų, uždedame zefyrą ir užglaistome su ištirpintu, bet jau pradedančiu stingti baltu šokoladu. Greitai užbarstome pabarstukais.  Foto šaltinis www. karanova.ru  

Keptas kiaušinis iš balto šokolado, geltono žirniuko ir sūrios lazdelės

5968406097_e64e94ffa8_z

Šaltinis 7ya.ru

Sudėtis: 

150 g. balto šokolado,  Sauja geltonų apvalių saldainiukų kaip M&Ms,  Sauja sūrių lazdelių,   

Gaminame: 

Ištirpiname šokoladą. Uždedame geltoną saldainiuką, ir dvi suglaustas per kieušinio ilgį lazdeles.   

Nekepti Snichers skonio popsiukai

0e00d3ee37482d75344edd39b5657472

Foto šaltinis simplyquinoa.com

Pienas - 300 g, Kakavos milteliai - 2 valg. šaukštai. Sviestas (suminkštintas) - 30 g Grietinėlės - 50 ml Riešutai  - 400 g Cukrus - 1 stiklinė, Džiuvėsėlių 1/2 stiklinės,

Gaminame:

Sumaišykite cukrų, kakavą ir skystas pieną.  Uždėkite mišinį ant ugnies ir  nuolat maišant, kad nesudegtų, užvirkite. Kai tik užvirs nuimkite. Sudėkite grietinėlę, pakepintus sumaltus belnderiu riešutus, džiuvėsėlius. Padarykite vienodo dydžio rutuliukus.  
   

Sausainiai "Sagos" 369f02a2b1f9f28195a863b4ec4ba4b3

Ingredientai
  • 100 gramų cukraus,
  • 1 vienetas kiaušinių,
  •  2 stiklinės kvietinių miltų,
  • 1/4 arb. šaukšt. druskos,
  • 150 sviesto

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite sijotus miltus,druską ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų. Minkykite kuo mažiau, nes nuo to priklauso sausainių kokybė. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temp. Tešlą iškočiokite apie 3 mm storio ir stikline išspauskite apskritimus. Paimkite dar mažesnę stikline ir su ja ant išspausto apskritimo šiek tiek centre paspauskite, kad liktų žymė. Centre pagaliuku išpauskite dvi skylutes. Štai saga.  Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo sausainiukus. Kepkite apie 8 minutes.
 

Keksiukai "Paplūdimys"

963d463caf50a75aec5669a920219f88

Foto šaltinis tellystastytidbits.wordpress.com

Keksiukams:

1 stiklinė miltų 1 a.š. kepimo miltelių 100 gr. sviesto, tirpinto 0,5 stiklinės cukraus 0,75 stiklinės rūgpienio 1 kiaušinis, suplaktas, Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, įmaišyti cukrų. Suplakti kartu sviestą, rūgpienį ir kiaušinį. Sudėti skystus produktus į miltų mišinį ir išmaišyti. Keksiukų formeles pripildyti ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 190 laipsnių temperatūroje.

Puošiame:

Įsmeigiame kokteilio skėtuką, patiesiame guminuką (vaivorykštę), padedame ant jo sausainiuką meškutį ar žuvytę, kokių rasite pirkti.   Straipsnio autorė: Lina Latvaitienė