KEKSIUKŲ RECEPTAS SU GRAIKIŠKU JOGURTU
Jums reikės:
- 3 nedideli kiaušiniai
- 450 graikiško jogurto
- 50 ml aliejaus
- 200g. miltų
- 150 cukraus
- 1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus
- 1 kupinas arb. šaukštelis kepimo miltelių
- druskos žiubsnelis
- kakavos miltelių 0,5 stiklinės
- 50 ml. pakaitinto medaus
- 50 g tirpinto juodo šokolado puošimui
SAUSAINIŲ RECEPTAS "PERSIKAS"
INGREDIENTAI:
- 1 1/2 stiklinės miltų,
- 1 3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1/4 šaukštelio druskos,
- 10 1/2 šaukštų sviesto kambario temperatūros,
- 1/3 stiklinės cukraus,
- 1/4 stiklinės rudojo cukraus,
- 1 didelis kiaušinis,
- 2 šaukštai grietinės,
- 3/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,
ĮDARUI IR APDENGIMUI:
- persikų džemo,
- 6 šaukštai pieno,
- raudonos ir geltonos spalvos maisto dažiklis,
- 1/2 puodelio cukraus,
- šviežios mėtos lapai (neprivaloma)
- jūs taip pat turite turėti švarų teptuką,
GAMINAME:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Į maišymo dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite. Elektriniu mikseriu dubenyje išplakite grietinėlę kartu sviestu, cukrumi ir rudu cukrumi. Tai truks apie 1 minutę. Įdėkite kiaušinius ir vanilės. Gerai išmaišykite ir įdėkite grietinę ir maišykite, kol taps vientisa masė. Sudėkite likusius ingredienetus ir lėtai išmaišykite. Pasitepkite rankas sviestu ir suformuokite mažus ir vienodo dydžio kamuoliukus. Sudėkite ant skardos ir su tarpais ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 14-15 minučių, kol sausainiai pasieks auksinę rusvą spalvą. Perkelkite ant grotelių, kad atauštų. Leisti sausainiams atvėsti, tada ištepkite apie 1 arbatinį šaukštelį persikų uogienės ant sausainio ir lengvai paspausdami uždėkite kitą sausainį. Pakartokite šį procesą su likusiais sausainiais.ĮDARAS IR PAPUOŠIMAS:
Norėdami papuošti sausainius, įpilkite 3 šaukštus pieno į vieną iš dviejų mažų dubenėlių. Vieną dubenėlį su pienu nudažykite raudonais valgomais dažais, o kitą geltonais. Paimkite teptuką ir panardinkite į geltoną pieną ir nudažykite vieną persiko pusę. Tada įmerkite teptuką į raudoną pieną ir nudažykite kitą persiko pusę. Iškart po nudažymo persikinius sausainius , apibarstykite cukrumi. Įterpkite vieną arba du šviežios mėtos lapus į kiekvieno sausainio vidų. Laikykite hermetiškame inde.Žagarėlių receptas su kefyru
Tai minkšti, purūs, kvepiantys vanile žagarėliai, kuriuos galite iškepti ne tik savaitgaliui, bet ir vaikų šventei. Ypač jei juos papuošite cukriniais pabarstukais! Cukrinių pabarstukų dėka, žagarėliai vaikams patiks. Šie žagarėliai nustebina savo purumu ir minkštumu, lengva ragauti, patogu paimti į rankas- ne taip, kaip spurgos, kurios kad ir kaip keptum, vis tiek jaučiasi riebumas. Yra daug receptų žagarėliams iškepti. Ir su pienu, ir su kefyru, traškūs arba minkšti.
Jums reikės:Visuomet verta išbandyti tradicinį žagarėlių receptą, kuris leis mėgautis naminiu, puriu, kvepiančiu vanile kepiniu

- 2 kiaušiniai
- 0,5 stiklinės cukraus
- 8 stiklinės sijotų miltų
- 2 stiklinės kefyro
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Cukrinių pabarstukų ir cukraus pudros papuošimui
- Augalinio aliejaus virimui
Kaip paruošti tešlą?
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Pasilikite miltų pabarstymui. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą turi gautis tvirta, bet ne per kieta. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 min. Tuomet iškočiokite tešlą 4 mm storio ir supjaustykite juostelėmis. Padarykite rombo formos žagarėlius, kurių centre įpjaukite ir perlenkite vieną žagarėlio pusę į vidų. Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite po kelis žagarėlius vienu metu iki šviesios rusvos spalvos. Atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra, papuoškite papabarstukais. Skanaus! Tai tobuli žagarėliai vaikų šventei!Receptas Keksiukai "Snickers"
Sudėtis:
Šokoladiniams keksiukams:
1 stiklinė miltų, 1 stiklinė cukraus 1/4 + 1/8 stiklinės kokybiškos kakavos miltelių,, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, 1 didelis kiaušinis, 1/2 stiklinės grietinėlės, 1/2 stiklinės augalinio aliejaus, 3/4 šaukštelio vanilės esencijos, 1/2 stiklinės verdančio vandens,Įdaras:
3 šaukštai pieno, 6 šaukštai sviesto, 230 g. karamelės saldainių (toffifee ar irisai), 1/2 stiklinės kapotų žemės riešutų, 1/4 stiklinės Marshmallow (zefyrų),Žemės riešutų kremas:
1/2 puodelio sviesto 1/2 stiklinės grietinėlės, 4 puodeliai cukraus pudros 1 šaukštelis vanilės ekstrakto 2/3 puodelio žemės riešutų sviestas 2-3 šaukštai vandens ar pienoŠokoladas Glazūra:
1/2 + 1/8 stiklinės cukraus pudros, 1 valgomasis šaukštas kakavos, 1 1/2 šaukštai pieno, 6 mini Snickers, supjaustyti per pusę,Gaminame:

Foto šaltinis lifeloveandsugar.com
KEKSIUKŲ RECEPTAS "TIKRA BRAŠKĖ"
Vaiko gimtadienio stalas gali pasipuošti ryškiomis ir natūraliomis spalvomis. Panaudokite vaisius ir jais papuoškite savo kepinius, tokius kaip keksiukai ar sausainiai. Tai ypač tinka vaikams, nes jos ryškios, saldžios ir gaivios. Ir visi žinome, kaip jie mėgsta braškes. Todėl meskite į šonus visus cukrinius papuošimus, jų visai nereikia, jei yra vasaros metas ir parduotuvėse pilna šviežių vaisių. Braškės tinka papuošti šventinius tortus, želė, įvairius desertus, koktelius ir kitus gaminius. Derinkite tarpusavyje skonius. Neįsivaizduoju braškės ant aguonų torto. O jūs? Šis vaisius puikiai derės su grietinėlės, plikytų baltymų, sviestiniais kremais, varške.
Foto šaltinis cookingclassy.com
KREMUI:
1/2 stiklinės + 2 šaukštai braškių tyrės (pagaminsite iš 150 gr. braškių), 3/4 stiklinės sviesto (suminkštinto) 2 1/2 - 2 3/4 stiklinės cukraus pudros, 1/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,, 4 lašai raudona maisto dažymas (nebūtina)GAMINAME:
Margariną išplakame su cukrumi ir įmušame kiaušinius. Šiek tiek paplakite ir įpilkite pieną pašildytą iki kambario temperatūros. Sudėkite vanilinį cukrų. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Supilkite į keksiukų skardeles ir kepkite 190 laipsnių temepratūroje apie 25 minutes.DAROME KREMĄ:
Sviestą suminkštiname ir išplakame su cukraus pudra iki purumo. Įpilame barškių tyrę, maistinius dažus ir vanilės esenciją. Viskas! Kremas paruoštas. Konditerinio maišelio pagalba papuoškite atvėsusius keksiukus.Sausainiai su pabarstukais

Kepame sausainius:
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite sijotus miltus,druską, pabarstukus ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų. Minkykite kuo mažiau, nes nuo to priklauso sausainių kokybė. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temp. Padarykite vienodo dydžio kamuoliukus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo kamuoliukus. Kepkite apie 25 minutes.Ledų porcija su zefyru ir saldainiukais
Sudėtis:
6 vnt. vafliniai ledų indeliai,
6 vnt. zefyrai,
20 g. balto šokolado arba cukraus pudros glajaus,
25 g. spalvotų pabarstukų,
250 g. saldainiukų įdėti saldainiams į vaflio vidų.
Gaminame:
Įdedame saldainiukus į vaflio vidų, uždedame zefyrą ir užglaistome su ištirpintu, bet jau pradedančiu stingti baltu šokoladu. Greitai užbarstome pabarstukais. Foto šaltinis www. karanova.ruKeptas kiaušinis iš balto šokolado, geltono žirniuko ir sūrios lazdelės
Sudėtis:
150 g. balto šokolado, Sauja geltonų apvalių saldainiukų kaip M&Ms, Sauja sūrių lazdelių,Gaminame:
Ištirpiname šokoladą. Uždedame geltoną saldainiuką, ir dvi suglaustas per kieušinio ilgį lazdeles.Nekepti Snichers skonio popsiukai
Pienas - 300 g, Kakavos milteliai - 2 valg. šaukštai. Sviestas (suminkštintas) - 30 g Grietinėlės - 50 ml Riešutai - 400 g Cukrus - 1 stiklinė, Džiuvėsėlių 1/2 stiklinės,Gaminame:
Sumaišykite cukrų, kakavą ir skystas pieną. Uždėkite mišinį ant ugnies ir nuolat maišant, kad nesudegtų, užvirkite. Kai tik užvirs nuimkite. Sudėkite grietinėlę, pakepintus sumaltus belnderiu riešutus, džiuvėsėlius. Padarykite vienodo dydžio rutuliukus.Sausainiai "Sagos" 
- 100 gramų cukraus,
- 1 vienetas kiaušinių,
- 2 stiklinės kvietinių miltų,
- 1/4 arb. šaukšt. druskos,
- 150 sviesto
Kepame sausainius:
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite sijotus miltus,druską ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų. Minkykite kuo mažiau, nes nuo to priklauso sausainių kokybė. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temp. Tešlą iškočiokite apie 3 mm storio ir stikline išspauskite apskritimus. Paimkite dar mažesnę stikline ir su ja ant išspausto apskritimo šiek tiek centre paspauskite, kad liktų žymė. Centre pagaliuku išpauskite dvi skylutes. Štai saga. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo sausainiukus. Kepkite apie 8 minutes.
ALDONA
admin
admin
admin