TORTILIJOS MINI PICOS
INGREDIENTAI:
4vnt. Tortilijos, 15 vnt. mini dešrelių, 1 siklinė picos padažo, 100g. mozorella sūrio(tarkuoto) , 100g. permezano sūrio (tarkuoto),GAMI
NAME:
Išpjauname tortilijos mini blynelius su stikline. Tokio dydžio, kad tilptų į keksiukų formas. Tepame picos padažo. Ant viršaus sudėliojame pjaustytą dešrytę. Pabaigoje užbarstome sūrio. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 5 minutes."AVOKADO IR VIŠTIENOS SUMUŠTINIAI"
INGREDIENTAI:
1 vnt. didelis avokadas, 1 vnt. česnako skiltelė, 2 arb. šaukšteliai citrinos sulčių, 2 vidutinio dydžio pomidorai, 4 didelės riekelės čedario sūrio, 8 riekės kvadrato formos juodos duonos be plutos, 1 šaukštelis kapotų krapų, 1/4 šaukštelio pipirų, 120 ml. majonezo, pomidorų padažo,VIŠTIENAI PARUOŠTI:
1 vištienos krūtinėlė be odos ir be kaulo, 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus, 1/4 arbatinių šaukštelių svogūnų miltelių, 1/4 arbatinių šaukštelių česnakų miltelių, druskos ir pipirų,GAMINAME:
1. Suplakite blenderiu majonezą su krapais. Jį panaudosime vėliau. 2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite ją aliejuje. Pabarstykite druska, pipirais, česnakų ir svogūnų milteliais. Pakepkite keptuvėje apie 5-6 minutes, kol gražiai pagels. 3. Sumuštinių skrudintuve paskrudinkite duonos riekeles be plutos. Supjaustykite riekeles į keturias dalis. Kitame inde sutrinkite avokado minkštimą, sugrūstą česnaką ir citrinos sultis. Įdėkite šiek tiek druskos. 4. Užtepkite avokado masę ant duonos gabaliuko. Ant viršaus uždėkite pomidorų padažo, pomidoro gabaliuką, vištienos krūtinėlės gabaliuką, sūrio riekelę. Ant viršaus dar uždėkite kitą gabaliuką duonos ir persmeikite sumuštinių smeigtuku. Galite nešti vaikams ant gimtadienio stalo !
SŪRIO KAMUOLIUKAI
INGREDIENTAI:
3 stiklinės virtų makaronų, 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų 2 stiklinės pieno, ¼ svogūno susmulkinto, ¼ arb. šaukš. lauro lapo miltelių, 200 g kieto sūrio, tarkuoto 1 šaukštas petražolių (smulkiai pjaustytų), Maltų džiuvėsėlių apvoliojimui, 2 kiaušiniai, Panko, kiek reikia breading Augalinis aliejus virimui, Druskos ir pipirų pagal skonįGAMINAME:
Supilkite pieną ir lauro lapelių mišinį į nedidelį puodą. Kaitinkite jį virš mažos ugnies, kol pamatysite, kad šiek tiek garuoja. Neleiskite užvirti. Nukelkite jį nuo ugnies, uždenkite ir palikite 10 minučių. Išlydyti didelėje keptuvėje sviestą. Pridėti 3 šaukštus miltų ir pastoviai maišykite, kol gausite masę kuri nelips prie keptuvės šonų. Lėtai supilkite pieną ir pamažu maišykite, kol taps tirštas baltas padažas. Pridėti sūrio. Švelniai maišykite, kol sūris ištirps. Pridėkite druskos ir prieskonių. Sudėkite makaronus ir petražoles. Nuimkite nuo ugnies. Kad ji galėtų atvėsti mažiausiai 1 valandą. Supilkite maltus džiūvėsėlius į dubenį , o kiaušinio plakinį į kitą dubenį. Suformuokite iš sūrio masės rutuliuką ir apvoliokite kiaušinio plakinyje, o paskui džiuvėsėliuose. Pakartokite tai dar kartą. Šaldykite šaldytuve mažiausiai 2 val. arba geriausia juos paruošti iš vakaro. Išvirkite karštame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tegul vaikai mėgaujasi
Kibinai su vištiena vaiko gimtadieniui
Tešlai reikės:
500 g miltų 1 arbatinio šaukštelio druskos 250 g šalto sviesto 200 g grietinės (40 proc. riebumo) 2 didelių kiaušiniųVištienos įdarui reikės:
6oo g stambiai maltos viščiukų kulšelių mėsos arba kapotos paukštienos 1 didelių svogūnų 1 valgomojo šaukšto sviesto 125 ml vandens 1/2 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomųjų šaukštų grietinės Maltų juodųjų pipirų Kibinų paviršiui reikės: 1 didelio kiaušinio Šlakelio vandensGaminame:
1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite.Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti).Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių. 2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite. 3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų, kad susiformuotų tešlos rutulys. Pora kartų perminkykite, bet ne daugiau. 4. Atšaldykite tešl, įdėkite 30-40 minučių į šaldytuvą. 5. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius į mėsą sudėkite nekeptus. Į mėsą sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, gietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 6. Atvėsusią tešlą padalykite į 32-36 vienodo dydžio gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma. 7. Ant iškočioto tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite. 8. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.Foto šaltinis truelithuania.com
Receptas pagal mukatanas.blogspot.com
Mini kepti sumuštiniai su sūriu vaiko šventei
Ingredientai:
8 riekės keturkampio sumuštinių batono, 250g. Fermentinio sūrio Švelnaus pomidorų padažo, Ant batono riekių uždėti sūrio ir užvožti kita rieke. Taip padarykite ir su likusiomis riekėmis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje grilio funkcijoje.
ALDONA
admin
admin
admin