Skaniausi tortų receptai vaiko šventei | tortai vaiko gimtadieniui

TORTAS VAIKAMS "ŠOKOLADINIS MASKARPONĖS SŪRIO"

4bb3d7c02fbff06be1c32192ad8a2dc1 (1) Tai nuostabiausias šokoladinis tortas iš visų šokoladinių. Pats metas išmėginti šį receptą. Jis tikrai puikus!  Jei skubate galite biskvitus nusipirkti prekybos centre, aišku pusė skonio prarasite, bet suteptas  šiuo šokoladiniu maskarponės kremu bus tinkamas.

BISKVITUI:

250 g.  miltų  300 g. cukraus  90 g. nesaldinti kakavos milteliai 1 ½ a.š. kepimo sodos 1 ½ a.š. kepimo miltelių ½ arbatinio šaukštelio druskos ½ puodelio (120ml) karšto vandens 1 šaukštelis tirpios kavos miltelių(jei tortas skirtas tėveliams, vaikams jos nedėkite) 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros  240 ml. pieno, kambario temperatūros  120 ml graikų jogurtas, kambario temperatūroje 1 šaukštas grynas vanilės ekstrakto

ŠOKOLADINIUI KREMUI:

500 g. maskarponės sūrio, 4 šaukštai karšto vandens, 4 šaukštai sviesto, 256g.  cukraus pudros 6 dideli šaukštai kakavos miltelių, 4 šaukštai. pieno tirštumui reguliuoti(jei reikės) 1 arbatinio šaukštelio vanilės esensijos,  Papuošimams: 150 g. saldainiukų M&M

DAROME BISKVITĄ:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F (175 ° C) orkaitę. Įtieskite kepimo popierių į dvi 22-23 cm. apvalias torto skardas. 2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite sijotus miltai, cukrus, kakavos milteliai, kepimo soda, kepimo miltelius ir druską.  3. Nedideliame dubenyje sumaišykite karštą vandenį ir  kavą. Galite jos nedėti vaiko tortui.  4. Mikseriu suplakite a kiaušinius, pieną, jogurtą ir vanilės esensiją iki vientisos masės. 5. Pridėti pusę miltų mišinio , po minutės   pridėti likusį miltų mišinį ir maišyti, kol tik sujungiami. Įmaišykite karštą ekpreso kavą arba jei darote be kavos, tik vandenį.  Supilkite tešlą į dvi tortas skardas. 5. Kepkite apie 30-35 minučių arba tol, kol įsmeigtas dantų krapštuką ištrauktas būna švarus. Atvėsti ant grotelių  10 minučių. Tada išimkite iš skardų biskvitus ir visiškai atvėsinkite. Perpjaukite biskvitus pusiau, reikia keturių blynų.

ŠOKOLADINIS KREMAS:

 Tuo tarpu, galime paruošti šokolado kremą.  1. Nedideliame dubenyje ištirpinkite kakavos miltelius  įpildami šiek tiek karšto vandens. Turi būti vientisa masė be gumuliukų. Atvėsiname.  2. Kitame inde išplakame maskarponės kremą, sviestą, cukraus pudrą. Masė turi gautis tolygi.  3. Sumaišome atvėsintą kakavos masę ir maskarponės kremą. Išplakame gerai. 

TORTO SURINKIMAS:

Dedame biskvitą, ant viršaus užtepame lygų sluoksnį šokoladinio kremo, tuomet vėl biskvitą, kol sudėsite visus biskvitus. Viršų ir šonus gražiai išlyginame mentele. 

TORTO PUOŠIMAS:

Apdedame torto viršų ir šonus saldainiukais (M&M) ar kitais.  Foto šaltinis www.recetas.cuidadoinfantil.net ------------------------------------------------------------------------------------------

APELSININIS SVAJONIŲ TORTAS VAIKO GIMTADIENIUI

2d86e96050d2240383324762b586a233

BISKVITAMS:

1/4 st. pieno 2 v. š. sviesto 3/4 st. miltų tortams 1 a. š. kepimo miltelių 2/3 st. cukraus 1/4 a. š. druskos 3 kiaušiniai 3 tryniai.

MUSAS-SUFLE:

3/4 st. cukraus 1 st. grietinėlės 3 baltymai 1 st. apelsinų sulčių 32 g. želatinos milteliais. 1 apelsinas (be žievės, smulkiai supjaustytas) 1/2 arb. šaukšt. apelsinų asensijos, 

PERTEPIMUI:

250 g. apelsinų džemo, 

SULAISTYMUI: 

1 stiklinė virinto vandens,  1 citrinos sultys,  2 a. šaukšteliai cukraus,   

KEPAME BISKVITUS:

Biskvitas. Įkaitinti orkaitę iki 190° C. Reikės iškepti 4 arba 2 blynus. Jei kepsite 2, tuomet reikės perpjauti.  Iškloti pergamentiniu popieriumi 24 cm dydžio skardą. Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo. Išplakti mikseriu kiaušinius, trynius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 10 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų. Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti. Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 10–15 min. Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos. Foto šaltinis  www.keyingredient.com

GAMINAME MUSAS-SUFLĖ:

Želatiną išmaišyti šaltose apelsinų sultyse ir palikti, kad išbrinktų 1–2 min. Išplakti grietinėlę su 1 v. š. cukraus. Išplakti baltymus iki standžių putų. Tuo pačiu metu turite išplakti baltymus ir išvirti sirupą iš likusio cukraus.  Sirupas paruoštas, kai įmerkus ir ištraukus šakutę išsipučia burbulas. Tuomet dideliu greičiu plakant baltymus supilkite sirupą. Apelsinų sultis lengvai pašildyti (vandens vonelėje arba mikrobangėje) tik tiek, kol želatina visiškai ištirps.  Supilkite sultis į suflė masę. Apelsinų asensiją.  Pripjaustykite apelsino be žievelės.  Per 2 kartus įmaišyti plaktą grietinėlę, o po to, taip pat per 2 kartus, ir plaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti, stengiantis išsaugoti plaktos grietinėlės ir baltymų apimtį.

SURINKIMAS: 

Dedate biskvitą, sulaistome sirupu, tepame lygiu sluoksniu apelsinų džemą, ant viršaus suflė kremą ir t.t. Paliekame tortą šaldytuve, kad sustingtų.  -------------------------------------------------------------------------------------------

TORTAS "SNICHERS" 

6a23703037f97885309772f75ec0633b Mėgstate tokiu pat pavadinimu šokoladą? Pats metas tuomet išmėginti šį receptą. Papuošimus vaiko gimtadieniui galite parinkti paprastus: pabarstukai, šokolado drožlės ir žvakutės, saldainiukai.

PRODUKTAI:

Kiaušiniai(tešlai) 4vnt, Cukraus(tešlai) 1 stikl. , Kepimo miltelių(tešlai) 1 a. šaukšt. , Miltų (tešlai) 1 stikl. , "Rudu du"( virtas kremas)  500g., Grietinėlės ne maž. kaip 36proc. rieb.( grietinėlės kremui)  200g., Žemės riešutai kepinti  ( grietinėlės kremui)200- 300g. (saują galite pakeisti sūdytais), Krekeriai (grietinėlės kremui) 200g., Juodo šokolado (aptepimui) 200 g. ir 3 šaukštai pieno, 1 šaukštas sviesto,

KEPAME BISVITĄ:

Išplakame kiaušinių baltymus. Plakimo pradžioje suberiame cukrų. Plakame iki standumo. Įpilame kiaušinių trynius. Išmaišome. Tuomet dalimis  suberiame sijotus miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome, supilame į  24-26cm kepimo formą ir kepame 175 laipsnių temperatūroje. Kepti  20-25min. Iškepus atvėsinti ir perpjauti į du biskvitus.

VIRTAS KREMAS:

Dedame rududu į puodą, šiek tiek pašildome ir išplakame mikseriu iki vientisos masės.  Įmaišyti susmulkintus žemės riešutus be odelių.  Išmaišyti.

GRIETINĖLĖS KREMAS:

Išplakti grietinėlę iki standumo, įmaišyti sulaužytus krekerius.

TORTO SURINKIMAS:

1 variantas: biskvitas, sumaišytas virtas kremas , antras biskvitas :aptepti tirpintu šokoladu, o ant viršaus grietinėlės kremas ir vėl  biskvitas. Aptepti likusiu virtu kremu. 2 variantas: biskvitas, virtas kremas, grietinėlės kremas, biskvitas. Aptepti ant garų išlydytu šokoladu. --------------------------------------------------------------------

MEDAUS TORTAS835

Senasis ir gerasis receptas. Išlaikytas ir šiek tiek pritaikytas. Atsimename jį nuo vaikystės. Kviečiu išbandyti šį puikų receptą. Galite puošti biskvito trupinukais ir uždėti vaikiškus saldainiukus ar figūrėles. Jų rasite pirkti konditerijos parduotuvėse. Kainuoja tikrai mažai, bet labai papuošia tortuką.  Jums reikės: 

Biskvitui : 

200 gr. cukraus 200 gr. medaus dirbtinio 200 gr. margarino 3 kiaušiniai, 1,5 a. šaukšteliai nugesintos sodos (nugesinti actu) Miltų (tešla turi būti šiek tiek skystesnė už grietinę),

Kremas ir šokolado papuošimams:

Grietinė (25-30% riebumo) -500g.  Grietinėlė(ne mažiau kaip 33% riebalų) -200g. Virtas sutirštintas pienas -3/4 skardinės Želatina 10 g. Citrinos rūgšties 1/2 a. šaukštelio, Kepame biskvitą: Medų, cukrų, margariną užkaitiname puode ir atšaldome. Į masę įmušame kiaušinius, nugesintą sodą ir  gerai išplakame. Suberiame sijotus miltus.  Tešla turi būti skysta,  panašiai kaip grietinė. Šiek tiek skystesnė.   Ir iškepame 3 biskvitus. Perpjauname juos pusiau. Kepti  30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. 

Darome kremą: 

Žželatiną užpilame šaltu virintu vandeniu ir brinkiname. Ištirpinkite želatiną karštame vandenyje. Grietinėlę išplakame iki standumo. Grietinę paplakame šiek tiek ir įpilame kondesuotą pieną. Sumaišome grietinėlę ir grietinės kremus, atvėsintą želatiną.

Torto surinkimas: 

Sluoksniuojame biskvitą ir kremą lygiomis dalimis. Pasiliekame kremo aptepimui. Puošiame gėlėmis ar figūrėlėmis. Tortas turi pastovėti šaldytuve per naktį, kad suminkštėtų biskvitai. 
Foto šaltinis bulkabakery.ru
-------------------------------------------------------------------------------------------

TORTO RECEPTAS "RAFFAELLO"651caa2f2b14e64d96f485b02a9da6de

Biskvitui:

BISKVITUI:

5 vnt.Kiaušiniai 235 g Cukraus, 1,5  šaukštelio vanilinio cukraus, 65 g aliejaus , 235 g Miltų,

KREMUI:

1 indelis Kondensuotas pienas, 180 g Sviestas, 450 g Grietinėlė ne mažiau kaip 36 proc. rieb.  2 pakelis Standiklis grietinėlei, 50 g Kokoso drožlės,

BISKVITŲ SULAISTYMUI:

200 g. virinto šalto vandens,  2 citrinų sultys,  2 arb. šaukšt. cukraus, 

PAPUOŠIMUI:

150 g. įvairių spalvų pabarstukai (šonams),  12 vnt. vaflinių ledų indelių.  Norimo skonio desertinės varškės,  Saujos kitokių nei torto šonams pabarstukų.  Kepame biskvitą: Biskvitui kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliu cukrumi. Ištirpiname sviestą ir jį pilame į kaišinių masę. Paplakame iki vientisos masės.  Suberiame miltus. Vėl išmaišome iki vietisos masės.  Kepame 200 C orkaitėje apie 20-25 min.  Iškepkite 5 ar 4 blynus. 

MAIŠOME KREMĄ:

Kremui grietinėlę iš lėto plakame, tada beriame standiklį ir plakame tol, kol masė bus gana standi. Kitame puode išsukame sviestą su kondensuotu pienu. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Po to šias dvi mases sumaišome, įberiame kokoso drožles ir išmaišome. Atsidedame 1,5 stiklinės kremo torto apipavidalinimui. 

TORTO SURINKIMAS:

Dedame vieną blyną, jį sulaistome sirupu. Sirupui visi ingredientai yra sumaišomi tarpusavyje. Tada dedame ant viršaus antrą blyną ir šiek tiek paspaudžiam delnais kremą. Tai reikalinga, kad tortas būtų lygesnis. Tada vėl sulaistome sirupu, dedame kremą ir t.t. Tortą palaikome nors pora valandų šaldytuve ir apglaistome likusiu kremu viršų ir šonus. Kremas turi dengti tortą tolygiai ir nesimatyti biskvitų.

TORTO PUOŠIMAS:

Padarome žvaigždutes ant torto viršaus su tortui dekoravimui skirtu konditeriniu maišeliu. Vaflinius indelius nupjauname iki norimo dydžio, pridedame po kaušelį desertinės varškės ir užbarstome pabarstukų. Galiausiai reikia įsmiegti ledų porcijas į tortą. Foto šaltinis  sugarhero.com ---------------------------------------------------------------------------------

RECEPTAS ŠOKOLADINIO TORTO "BALTAS- JUODAS"cbe0e5d7d9b02d0451e341d91fb6a54f

Ingredientai:

BISKVITUI:

3 valg. šaukšt. sviesto, 1/3 puodelio (250ml) miltų + 1valg. šaukšt (92 g.) 1/3 puodelio (250ml ) kakavos+ 1valg. šaukšt. (55g.) 4 kiaušiniai,  2/3 puodelio cukraus (155 g )

SULAISTYMUI:

1 valg. šaukšt. medaus, 1,5 a. šaukšt. tirpios kavos (vaikams ją pakeiskite šokoladiniu nutela kremu) 4 a. šaukšt. cukraus,  1 stiklinė virinto vandens

KREMUI:

125 g. cukraus, 5 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys,  420 ml.  grietinėlės,  32 g. želatinos,  vandens želatinai ištirpinti, 130 g. balto šokolado, 170 g. juodo šokolado

PAPUOŠIMUI:

50 g. cukraus,  trečdalis citrinos sulčių,  30 g. balto šokolado, 150g. tamsiai kakavinių trupinių šonų apibarstymui,  

KEPAME BISKVITĄ:

1. Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidėja du kartus.  2. Kol kiaušiniai plakasi užsikaiskite indą su vandeniu. Kai kiaušiniai išsiplaks, tuomet įmerkti indą su kiaušinių plakiniu į karštą vandenį. laikyti kol sušyla.  3. Nuimti nuo ugnies, paplakti 5 min. stipriu greičiu.  4. Tada suberti trečdalį sijotų miltų ir kakavos miltelius. Lėtai išmaišyti. Ir sudėti likusius miltus.  5. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su 1 valg. šaukštu tešlos. Tuomet viską įmaišyti į tešlą.  Supilti tešlą į skardą ir iškepti vieną biskvitą. Kepti 175-180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinus perpjauti į dvi dalis. 

DAROME KREMĄ:

1. Grietinėlę išsiplakti iki standumo ir įdėti į šaldytuvą ir atskiruose induose išsitirpinkite baltą ir juodą šokoladus.  Užmerkiame želatiną, išbrinkus, ištirpiname.  2. Vienu metu plakti kiaušinio baltymus su šaukštu cukraus ir puode ant ugnies užkaiskite cukrų ir vandenį (vandens tiek, kad sudrėktų cukrus).  3. Stebėkite baltymus ir syrupą. Jei matote, kad baltymai jau daugiau pasiplakę, o sirupas dar neparuoštas , plakite juos stipriau. Viskas turi būti paruošta vienu metu. O sirupas tinkamas, kai įmerkus šakutę į sirupą ir ją ištraukus, papūtus išsipučia burbulas.  4. Kai sirupas tinkamas, o baltymai išplakti iki standumo, pilame sirupą ant baltymų ir plakame didžiausiu greičiu. Įpilame kiaušinio trynius. Dar plakame apie 3 minutes. Įpilame tirpintą želatiną.  Kremą pasidaliname į dvi lygias dalis, vieną dalį sumaišome su baltu šokoladu, o kitą su juodu. Išmaišome. Kremas pagamintas. 

SURINKIMAS:

Pasiliekame rusvo kremo šonų aptepimui, pataisymui ir papuošimui. Dedame biskvitą, pilame kremą su juodu šokoladu, dedame antra biskvitą ir pilame su juodu šokoladu. Ant viršaus supilame visą baltą kremą su baltu šokoladu. Dedame į šaldytuvą sustingti. Sustingus papuošiame. Jei reikia pataisome šonus. Konditeriniu švirkštu išspaudžiame gėlytes.   -----------------------------------------------------------------------------------
Vaikai dievina riešutų ir šokolado kremą "Nutella".  Skanaujant šį tortą jaučiamas švelnus "nutella" kremo skonis.  Tai puikus torto receptas. Siūlau jums išmėginti šokoladinį tortą su nutella kremu. Tai nuostabus, kvepiantis šokoladu torto receptas. Pasižymi šokolado ir riešutų skoniu. Tortas puikiai tinka vaikų gimtadieniui.

Chocolate_Nutella_CakeRECEPTAS "ŠOKOLADINIS NUTELLA TORTAS": 

INGREDIENTAI: 

2 puodeliai miltų (puodelio talpa 250ml ) 2 puodeliai cukraus 3/4 puodelio aukštos kokybės kakavos milteliai 2 šaukštelis kepimo miltelių 1 šaukštelis druskos 2 dideli kiaušiniai 1 puodelis grietinėlės ne mažiau kaip 36 proc. riebumo  1 puodelis augalinio aliejaus 1 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus 1 puodelis verdančio vandens

ŠOKOLADINIS GANAŠAS

175 g. juodo šokolado, 1/2 puodelio  grietinėlės ne mažiau kaip 36 proc. riebumo, 

NUTELLA KREMAS

1 puodelis sviesto (82 proc. riebumo) 1/2 puodelio margarino  1 puodelis Nutella riešutų kremo 4-5 puodeliai cukraus pudros 3-4 šaukštai pieno arba vandens Instrukcijos:  1. Paruoškite keturis 20 -21 cm torto skardas su kepimo  popieriumi ratą ant dungno.  2. Pridėti visus sausus produktus į didelį dubenį ir sumaišykite. 3. Pridėti kiaušinius, grietinėlę ir augalinio aliejaus į sausą mišinį ir gerai išmaišykite. 4. Įdėkite vanilinį cukrų į karštą nuvirintą vandenį ir sudėkite į mišinį. Gerai išmaišykite. 5. Supilkite į keturias 20 -21 cm torto skardas  175 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes. Kai manote, kad tortas iškepė, įsmeikite medinį iešmelį, turi būti aplipęs trupinukais.   6. Išimkite  biskvitus iš orkaitės ir leisti atvėsti apie 10 minučių skardose, paskui išimkite ir atvėsinkite.  7. Pasidarykite kremus, kol pyragai vėsta.  Darome nutella kremą. Suplakite  sviestą ir margariną iki purumo.  8. Pridėti Nutella ir sumaišykite iki vientisos masės. 9. Lėtai įpilkite sijoto  4 puodelius miltinio cukraus ir sumaišykite iki vientisos masės. 10. Pridėti 2-3 šaukštai pieno arba vandens ir išmaišoma iki vientisos masės. 11. Pridėti penktą puodelį miltinio cukraus ir sumaišykite iki vientisos masės. 12. Pridėkite daugiau vandens arba pieno, kol kremas bus vientisas.  13. Nupjaukite  torto viršūnę iš viršaus su dideliu dantytu peiliu. Kad biskvito lakštai būtų vienodo storio, ir gražaus pjūvio.  14. Dėkite pirmą biskvitą ant lėkštės ir užtepkite sluoksnį nutellos kremo. 15. Pridėti antrą antrą biskvitą ir ant jo uždėkite kitą sluoksnį kremo ir taip toliau.  16. Torto viršų aptepkite lygiai  su nutella kremu.  18. Dėkite šokolado gabaliukus į metalo dubenėlį. 19. Mikrobangų krosnelėje užkaitinkite grietinėlę iki virimo.  Apipilkite šokolado gabaliukus.  20. Suplakite šokoladą ir grietinėlę iki vientisos masės. 22. Paliekama pastovėti keletą minučių, kol ji tik pradeda tirštėti, tada apipilti pyrago viršų. 23. Kai šokolado ganašas jau sutvirtėjęs, bet ne kietas apibarstykite papuošimais. Vaikams ypač tiks spalvoti šokoladiniai saldainiukai.  ---------------------------------------------------------------------------------

TORTAS "ŽIEMOS PASAKA"9954db88fdcf6532f6cc8c989573ebcd

Švelnus, lygus skonis. Puikiai tinka vaikų gimtadieniui ne tik žiemą.

RECEPTAS:

Migdolai (vandenyje išmirkyti ir nulupta žievele) Maskarponės sūrio- 500 g Sutirštintas saldus pienas (1 skard.) - 380 g Kepimo milteliai - 1,5 a. šaukšt. Kiaušinių - 3 vnt., Bulvių krakmolas - 100g Miltai - 100 g Cukrus - 150 g, Vanduo - 4 valg.  šaukštai Kokoso drožlės - 70 g

KEPAME BISKVITĄ:

Kiaušinius sumušti į dubenį, įpilti vandenį, cukrų, plakti mikseriu. Įpilti sijotus miltus ir kepimo miltelius ir krakmolą, 30g. kokoso drožlių. Išmaišius tešlą supilti į kepimo skardą. Ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, 20-25 min. Iškepus, biskvitą atvėsinti ir perpjauti į du biskvitus.

MAIŠOME KREMĄ:

Pasiruošiame migdolus: iširkytus per naktį vandenyje, nulupame, pakepiname orkaitėje ir susmulkiname. Į maskorponės sūrį supilame trečdalį skardinės kondensuoto pieno ir išplakame. Viskas. Kremas paruoštas. Atsidedame kremo aptepimui (apie 150g)

TORTO SURINKIMAS:

Dedame vieną biskvitą, pusė kiekio kremo, visus migdolus vėl biskvitą ir likusį kremą. Apibarstome likusiomis kokoso drožlėmis. -------------------------------------------------------------------------

TORTAS "PAUKŠČIŲ PIENAS" птичье-молоко-2

BISVITUI: 

300 g. grietinėlės sviesto, 4 kiaušinių tryniai,  1 stiklinės cukraus pudros,  2 stiklinės miltų, 1a.šaukšt. vanilinio cukraus  

PAUKŠČIŲ PIENO KREMUI:

5 kiaušinių baltymai,  150g. kondensuoto pieno,  150 g. sviesto,  400 g. cukraus,  150ml. vandens (sirupui virti),  35 g. želatinos,  100ml vandens (želatinai brinkinti),  1/2 a. šaukšt. citrinos rūgšties,  1/2 a. šaukšt. vanilinio cukraus, 

ŠOKOLADINEI GLAZŪRAI:

150 g. juodo šokolado, 2-3 valg. šaukšt. augalinio aliejaus, 2-3 valg. šaukšt. pieno,

PAPUOŠIMUI:

Mėgstami vaiko pabarstukai (širdelės, žvaigždutės)  ar baltas šokoladas.

KEPAME BISVITĄ:

1 . Kambario temperatūros sviestą suminkštiname ir išplakame su cukraus pudra, kiaušinių tryniais, vaniliniu cukrumi.  Gerai išplakti iki šviesios kreminės spalvos. 2. Sudedami miltus ir greitai suminkome iki vientisos masės. Minkome kuo trumpiau, nes bus nekokybiška tešla. 3. Atšaldome tešlą šaldytuve 1-2 val. 4. Iškočiojame 2 blynus (į 26 cm. skardą) ir iškepame   180 laipsnių temperatūroje.  Iškeptus atvėsiname ir tada galime supilti paukščių pieno kremą.

PAUKŠČIŲ PIENO SUFLĖ :

1. Išbrinkiname želatiną vandenyje. 2. Kondensuotą pieną ir sviestą atšildyti iki kambario temperatūros. 3. Vienu metu pradedame plakti baltymus ir užverdame cukraus sirupą.  Stebėkite baltymus, kad nepersiplaktų, reguliuokite jų plakimo greitį. Cukraus sirupą virkite tol, kol įmerkus šakutę ir ją ištraukus išsipučia burbulas. Tai pats tinkamiausias būdas nustatyti, ar sirupas paruoštas. Kai sirupas paruoštas, pilkite į plakamus baltymus, plakite greičiausiu greičiu. Paskui sulėtinkite ir dar paplakite 5 min. 4. Į sufle masę įpilkite ištripintą želatiną, kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną.

TORTO SURINKIMAS:

Į torto formą  į dugną įklojame kepimo popierių. Dedame vieną biskvitą, ant viršaus pusė paukščių pieno kremo, paskui kitą biskvitą ir likusį paukščių pieno kremą. Dedame į šaldytuvą ir šaldome 3val.

GLAZŪRUOJAME:

Šokoladą ištirpiname puode ant vandens vonelės, įdedame sviestą, pieną. Išmaišome. Dedame tortą ant grotelių, pilame glazūrą ant torto viršaus, pajudiname tortą, kad glazūra pasiskirstytų per visą tortą.  Apibarstome pabarstukais, atvėsiname ir galime eiti švęsti gimtadienio :) Foto šaltinis www. .com.ua -------------------------------------------------------------

TORTAS "PERSIKINIS SUFLĖ"10943072_686193001498242_8721987309220249357_n

Biskvitas: 1/4 st. pieno 2 v. š. sviesto 3/4 st. miltų tortams 1 a. š. kepimo miltelių 2/3 st. cukraus 1/4 a. š. druskos 3 kiaušiniai 3 tryniai. Abrikosinis įdaras: 1 st. džiovintų abrikosų 1 1/2 st. apelsinų sulčių. Musas-sufle: 10 prinokusių abrikosų 3/4 st. cukraus 1 st. grietinėlės 3 baltymai 1/4 st. apelsinų sulčių 3 a. š. želatinos milteliais. Želė: 1/3 st. apelsinų sulčių 1/4 st. abrikosų piurė 1 a. š. želatinos milteliais. Biskvitas. Įkaitinti orkaitę iki 190° C. Iškloti pergamentiniu popieriumi 52×32 cm dydžio skardą. Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo. Išplakti mikseriu kiaušinius, trynius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 10 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų. Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti. Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 10–15 min. Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos. Abrikosinis įdaras. Užpilti džiovintus abrikosus apelsinų sultimis ir kaitinti puode, kol užvirs. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 20–30 min., kol abrikosai taps minkšti ir beveik visas skystis įsigers. Nukelti nuo ugnies ir sumalti blenderyje į tirštą, pastos konsistencijos įdarą. Ataušinti. Atpjauti iš atšalusio biskvito 4 juosteles 32×5 cm dydžio. Vieną iš jų aptepti abrikosiniu įdaru, uždengti sekančia juostele, lengvai paspaudžiant, vėl įdaras ir t. t., kol visos 4 juostelės bus perteptos įdaru. Suvynioti biskvitą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį 1-ai valandai, kad sustingtų. Tai leis lengviau pjaustyti susluoksniuotą biskvitą. Iš likusio biskvito lakšto išpjauti 2 apskritimus 14 cm (5,5") skersmens – tai bus biskvitiniai lakštai torto viduje. Musas-suflė. Iš abrikosų pašalinti kauliukus, užberti 1/4 st. cukraus ir pavirti ant silpnos ugnies 15–20 min., kol taps minkšti. Sumalti blenderyje į pakankamai skystą piurė ir ataušinti. Želatiną išmaišyti šaltose apelsinų sultyse ir palikti, kad išbrinktų 1–2 min. Išplakti grietinėlę su 1 v. š. cukraus. Išplakti baltymus iki minkštų putų, palaipsniui suberiant likusį cukrų. Tuo pačiu metu iš likusio cukraus virti sirupą (sdrėkinkite vandeniu ir virkite). Vandens tiek, kad sudrėktų cukrus. Tuo pačiu metu turite išplakti baltymus ir išvirti sirupą. Sirupas paruoštas, kai įmerkus ir ištraukus šakutę išsipučia burbulas. Tuomet dideliu greičiu plakant baltymus supilkite sirupą. Apelsinų sultis lengvai pašildyti (vandens vonelėje arba mikrobangėje) tik tiek, kol želatina visiškai ištirps. Pridėti 1 st. abrikosų piurės (likusi dalis bus naudojama žėlei), supilti į ją ištirpintą želatiną, išmaišyti. Per 2 kartus įmaišyti plaktą grietinėlę, o po to, taip pat per 2 kartus, ir plaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti, stengiantis išsaugoti plaktos grietinėlės ir baltymų apimtį. Surinkimas.  Iškloti maistine plėvele arba pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") skersmens išardomos formos šonus. Supjaustyti užšaldytą biskvitą su įdaru siauromis 1 cm pločio juostelėmis ir pasukus jas 90 laipsnių išdėlioti išilgai palei paruoštos formos sieneles, stengiantis patalpinti jas kaip galima glaudžiau vieną prie kitos. Likusiu įdaru aptepti vidinius lakštus ir padėti vieną iš jų ant formos dugno. Ant jo sudėti pusę paruošto muso. Uždengti antru lakštu ir likusiu musu, paliekant nedidelį atstumą iki kraštų žėlei. Išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą 2–3 val., kad sustingtų. Želė. Kai musas sustings, pagaminti želė. Tam želatiną išmaišyti 2 v. š. apelsinų sulčių. Perkošti/pertrinti per sietelį abrikosų piurė ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Pašildyti truputį želatiną, kol visiškai ištirps ir supilti į perkoštą abrikosų piurė. Dėti į šaldytuvą 10 min. ir po to supilti ant torto paviršiaus. Tortą visiškai atšaldyti šaldytuve 6 val. ir patiekti. --------------------------------------------------------------------

ŠOKOLADINIS AVIEČIŲ PYRAGAS0b2a8eff84e24e11ada796cbf097c03b

Jums reikės: 1 porcijos trapios tešlos, avietinio kremo aviečių papuošimui, Tešlai 150 g sviesto 50g cukraus pudros 200 g miltų ¼ a. š. druskos , 1 kiaušinio trynys, 1 a. š. kepimo miltelių Iškepame viena blyną 26 cm. skardoje. Tešlai sviestą susmulkiname.  Įdedame  į sviestą  cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišome iki trupinių masės. Dėti kiaušinio trynį, kol taps kočiojama tešla. Jei reikia įpilkite vandens.  Pašaldyti šaldytuve 30 minučių. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 18 – 22 minutes, kol gražiai parus. Kremui:  230 g. maskarponės sūrio, 1 stiklinė cukraus pudros, 150 g. riebios plakamosios grietinėlės, 50 g.  juodo šokolado susmulkinto, 100 g. aviečių, 20 g. želatinos, 2 šaukštų vandens želatinai  brinkinti, Išbrinkiname želatiną vandenyje. Jos mums prireiks vėliau. Grietinėlę išplakame mikseriu iki standžių putų.Dedame į šaldytuvą ir plakame maskarponės sūrį. Į jį įdedame cukraus pudrą, iš pusės aviečių išpaustas sultis. Paplakame iki vientisos masės. Įmaišome išplaktą griietinėlę. Įdedame šokolado gabaliukus.  Želatiną pašildome vandens vonelėje, kol ištirps. Tuomet supilame į sūrio kremą. Dedame biskvitą į torto formą ir ant viršaus supilame sūrio kremą. Dedame mažiausiai 1 val. į šaldytuvą. Sustingus sūrio masei, viršų papuošiame avietėmis. -------------------------------------------------------------------------                

3 komentarai

  1. Vitalija

    Labai idomus snichers torto grietinėlės kremas, net susigundžiau šiuo receptu

    • admin

      prašom, išbandykit receptą

  2. olga

    I just want to mention I am newbie to blogging and site-building and really liked you’re blog site. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You amazingly come with excellent well written articles. Appreciate it for sharing with us your blog site.