Vaiko gimtadienis ir sausainiai “Persikas”

Sausainių receptas "Persikas"

Ingredientai: 

1 1/2 stiklinės  miltų, 1 3/4 šaukštelio kepimo miltelių, 1/4 šaukštelio druskos, 10 1/2 šaukštų sviesto kambario temperatūros, 1/3 stiklinės cukraus, 1/4 stiklinės rudojo cukraus, 1 didelis kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, 3/4 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,

Įdarui ir apdengimui:

82a3d0116af44a404f61abf4bf5be190

Foto šaltinis cookingclassy.com

persikų džemo,  6 šaukštai pieno,  raudonos ir geltonos spalvos maisto dažiklis, 1/2 puodelio  cukraus, šviežios mėtos lapai  (neprivaloma) jūs taip pat turite turėti švarų teptuką,

 Gaminame: 

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Į maišymo dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite. Elektriniu mikseriu dubenyje  išplakite  grietinėlę  kartu sviestu, cukrumi  ir rudu cukrumi. Tai truks  apie 1 minutę. Įdėkite kiaušinius ir vanilės. Gerai išmaišykite ir  įdėkite grietinę ir maišykite, kol  taps vientisa masė. Sudėkite likusius ingredienetus ir lėtai išmaišykite. Pasitepkite rankas sviestu ir suformuokite mažus ir vienodo dydžio kamuoliukus.  Sudėkite ant skardos ir su tarpais ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 14-15 minučių, kol sausainiai pasieks auksinę rusvą spalvą. Perkelkite ant grotelių, kad atauštų. Leisti sausainiams atvėsti,  tada ištepkite apie 1 arbatinį šaukštelį persikų uogienės ant sausainio ir lengvai paspausdami uždėkite kitą sausainį. Pakartokite šį procesą su likusiais sausainiais.

Įdaras ir papuošimas: 

Norėdami papuošti sausainius, įpilkite 3 šaukštus pieno į vieną iš dviejų mažų dubenėlių. Vieną dubenėlį su pienu nudažykite raudonais valgomais dažais, o kitą geltonais.  Paimkite teptuką  ir panardinkite  į geltoną  pieną ir nudažykite vieną persiko pusę. Tada įmerkite teptuką į raudoną  pieną ir nudažykite kitą persiko pusę. Iškart po nudažymo persikinius sausainius , apibarstykite cukrumi. Įterpkite vieną arba du šviežios mėtos lapus į kiekvieno sausainio vidų. Laikykite hermetiškame inde.

Komentarai yra išjungti.