Torto receptas vaiko gimtadieniui “Raffaelo”

Torto receptas "Raffaello"

Biskvitui:

Biskvitui:

5 vnt.Kiaušiniai 235 g Cukraus, 1,5  šaukštelio vanilinio cukraus, 65 g aliejaus , 235 g Miltų,

Kremui: 

1 indelis Kondensuotas pienas, 180 g Sviestas, 450 g Grietinėlė ne mažiau kaip 36 proc. rieb.  2 pakelis Standiklis grietinėlei, 50 g Kokoso drožlės,

Biskvitų sulaistymui: 

200 g. virinto šalto vandens,  2 citrinų sultys,  2 arb. šaukšt. cukraus, 

Papuošimui: 

150 g. įvairių spalvų pabarstukai (šonams),  12 vnt. vaflinių ledų indelių.  Norimo skonio desertinės varškės,  Saujos kitokių nei torto šonams pabarstukų.  Kepame biskvitą:  Biskvitui kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliu cukrumi. Ištirpiname sviestą ir jį pilame į kaišinių masę. Paplakame iki vientisos masės.  Suberiame miltus. Vėl išmaišome iki vietisos masės.  Kepame 200 C orkaitėje apie 20-25 min.  Iškepkite 5 ar 4 blynus. 

Maišome kremą: 

Kremui grietinėlę iš lėto plakame, tada beriame standiklį ir plakame tol, kol masė bus gana standi. Kitame puode išsukame sviestą su kondensuotu pienu. Atvėsiname iki kambario temperatūros. Po to šias dvi mases sumaišome, įberiame kokoso drožles ir išmaišome. Atsidedame 1,5 stiklinės kremo torto apipavidalinimui. 

Torto surinkimas:

Dedame vieną blyną, jį sulaistome sirupu. Sirupui visi ingredientai yra sumaišomi tarpusavyje. Tada dedame ant viršaus antrą blyną ir šiek tiek paspaudžiam delnais kremą. Tai reikalinga, kad tortas būtų lygesnis. Tada vėl sulaistome sirupu, dedame kremą ir t.t. Tortą palaikome nors pora valandų šaldytuve ir apglaistome likusiu kremu viršų ir šonus. Kremas turi dengti tortą tolygiai ir nesimatyti biskvitų.

Torto puošimas:

Padarome žvaigždutes ant torto viršaus su tortui dekoravimui skirtu konditeriniu maišeliu. Vaflinius indelius nupjauname iki norimo dydžio, pridedame po kaušelį desertinės varškės ir užbarstome pabarstukų. Galiausiai reikia įsmiegti ledų porcijas į tortą. Foto šaltinis  sugarhero.com

Komentarai yra išjungti.