Torto receptas vaikams “Šokoladinis tortas su morengais”

Ieškote šokoladinio torto vaiko šventei? Ir norisi kažko su lengvu vyšnių skoniu, kuris tik dar labiau paryškina šokolado ypatingą skonį? Šis receptas puikus pasirinkimas ! Šis torto receptas tinka vaikams, nes jame yra morengų blynai, kurie suteikia tortui šventiškumą ir prabangų skonį ir žinoma spalvingumą. Šokoladiniai biskvitai ir vyšnios primena tortą "Juodasis miškas", bet yra mažiau intensyvesnio skonio.

Ingredientai: 

80 ml. vyšnių uogienės, Šokolado papuošimui, 2 morengų blynai, 2 šokoladiniai biskvitai, 40 ml. paprasto sirupo sulaistymui, 170ml. riebios grietinėlės, 2 arbat. šaukšteliai cukraus, Kakavos miltelių papuošimui, Spalvotų mini morengų papuošimui,
Foto šaltinis  bloglovin.com

Foto šaltinis bloglovin.com

Šokoladinis tortas su morengais ir riešutais

Foto šaltinis bloglovin.com

Kremui:

Riebios  grietinėlės nemažiau kaip 35 proc. riebumo 640 ml. pieno 120 ml. cukrus 57 g. Želatina 15 g. vanilės 1,5 šaukštelio,
šokoladinis tortas su morengais ir riešutais

Foto šaltinis bloglovin.com

Morengams:

2 kiaušinio baltymai 125 g smulkaus cukraus 2 arbat. šaukštelis krakmolo, Sauja pakepintų lazdynų riešutų be žievelės, Valgomųjų dažų,  

Šokoladiniams biskvitams:

Miltai 58 g.  Kakavos miltelių 85 g.  Kepimo milteliai 6 g.  Cukraus 170 g.  (Pirmas) Daržovių aliejaus 60ml. Kiaušinių tryniai 3 vnt.  Vandens 120ml. Vanilės esencijos 7 ml.  Kiaušinių baltymai 5 vnt.  Cukrus (antras) 57 g.  Druska 1/2 arbat. šaukštelio  arba 2,5 g.  Papuošimui: Šokoladas juodas 100 g. 30 ml. pieno    

Kepame biskvitus: 

Juos galite išsikepti iš vakaro.  Pasiruoškite kepimo skardą 26 cm. Įklokite kepimo popierių. Išsijokite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir cukrų (Pirmas). Išplakite inde aliejų, kiaušinių trynius, vandenį ir vanilę.Plakite iki vientisos masės apie 1 minutę. Išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi (Antras) iki standumo. Supilkite baltymus į miltų mišinį ir keliant iš apačios į viršų atsargiai išmaišykite. Supilkite tešlą į   26 cm skardą. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite. Iškeptą biskvitą perpjaukite, kad iš vieno gautųsi du biskvitai. 

Darome kremą: 

Šaltu virintu vandeniu užmerkite želatiną.  Pieną, cukrų, vanilę supilkite į puodą ir ant ugnies pakaitinkite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išplakite grietinėlę iki standumo. Atsargiai neperplakite! Ištirpinkite želatiną ir ją supilkite į išplaktą grietinėlę. Supilkite atvėsintą šokolado skystį. Kremas paruoštas. 

Kepame morengus:

Pakepintus riešutus nužievinkite ir sumalkite į miltus.  Pasiruoškite kepimo skardą. Ją išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Pradėkite plakti kiaušinio baltymus, po poros minučių suberkite cukrų. Išplakite  iki standumo. Šakute perbraukus per baltymus turi likti šakutės žymės ir tešla nesubėgti. Įsijokite krakmolą. Supilkite baltymų masę į dvi skardas ir iškepkite 120 laipsnių temeperatūroje apie 1 val. Spalva jų turi likti graži ir neparudusi nuo karščio. Pasiruoškite vyšnias: jas nuplaukite, išgliaudykite kauliukus. Pasilikite vyšnių papuošimui jei norite. Išspauskite iš pusės sultis ir iš jų su virintu vandeniu ir cukrumi pasiruoškite sulaistymui sirupą. 

Torto surinkimas: 

Į apvalią kepimo skardą įtieskite kepimo popierių.Pasilikite 1  puodelį kremo šonų papuošimui.  Įdėkite šokoladinį biskvitą, sulaistykite vyšnių sirupu ir uždėkite vyšnių. Užtepkite kremo. Ant viršaus uždėkite morengų biskvitą. Tada ant viršaus kremo ir vėl šokoladinį biskvitą. Pakartokite visą procesą vėl iš naujo. Viršutinis biskvitas turi likti morenginis. Į dėkite tortą į šaldytuvą ir leiskite bent 2 valandas sustingti. Tuomet peiliu atsargiai apibraukite iš vidaus torto šonus. Ir išimkite tortą ant serviravimo lėkštės. Apdailinkite likusiu kremu tortu, kurį prie naudojimą turite išplakti.  Pasiruoškite šokolado glajų: Ištirpinkite šokoladą ir į jį supilkite pašildytą pieną. Išmaišykite ir greitai užpilkite ant torto. Papuoškite spalvotais morengais. Vaikai ypač mėgsta šokoladinius tortus, o šis jiems bus nuostabus ir nepakartojamas.   

Komentarai yra išjungti.