Torto receptas: Šokoladinis tortas Baltas- Juodas vaiko gimtadieniui

Receptas šokoladinio torto "Baltas- Juodas"

Ingredientai:

Biskvitui: 

3 valg. šaukšt. sviesto (5o g) 1/3 puodelio (250ml) miltų + 1valg. šaukšt (92 g.) 1/3 puodelio (250ml ) kakavos+ 1valg. šaukšt. (55g.) 6 kiaušiniai,  2/3 puodelio cukraus (155 g ) 1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių, 1/3 arb. šaukštelio druskos,

Sulaistymui: 

1 valg. šaukšt. medaus, 1,5 a. šaukšt. tirpios kavos (vaikams ją pakeiskite šokoladiniu nutela kremu) 4 a. šaukšt. cukraus,  1 stiklinė virinto vandens

Kremui: 

125 g. cukraus, 5 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys,  420 ml.  grietinėlės,  32 g. želatinos,  vandens želatinai ištirpinti, 130 g. balto šokolado, 170 g. juodo šokolado

Papuošimui: 

50 g. cukraus,  trečdalis citrinos sulčių,  30 g. balto šokolado, 150g. tamsiai kakavinių trupinių šonų apibarstymui,  

Kepame biskvitą: 

1. Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidėja du kartus.  2. Kol kiaušiniai plakasi užsikaiskite indą su vandeniu. Kai kiaušiniai išsiplaks, tuomet įmerkti indą su kiaušinių plakiniu į karštą vandenį. laikyti kol sušyla.  3. Nuimti nuo ugnies, paplakti 5 min. stipriu greičiu.  4. Tada suberti trečdalį sijotų miltų ir kakavos miltelius, kepimo miltelius.Gerai išmaišyti. Ir sudėti likusius miltus.  5. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su 1 valg. šaukštu tešlos. Tuomet viską įmaišyti į tešlą.  Supilti tešlą į skardą ir iškepti vieną biskvitą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minučių. Atvėsinus perpjauti į dvi dalis. 

Darome kremą: 

1. Grietinėlę išsiplakti iki standumo ir įdėti į šaldytuvą ir atskiruose induose išsitirpinkite baltą ir juodą šokoladus.  Užmerkiame želatiną, išbrinkus, ištirpiname.  2. Vienu metu plakti kiaušinio baltymus su šaukštu cukraus ir puode ant ugnies užkaiskite cukrų ir vandenį (vandens tiek, kad sudrėktų cukrus).  3. Stebėkite baltymus ir syrupą. Jei matote, kad baltymai jau daugiau pasiplakę, o sirupas dar neparuoštas , plakite juos stipriau. Viskas turi būti paruošta vienu metu. O sirupas tinkamas, kai įmerkus šakutę į sirupą ir ją ištraukus, papūtus išsipučia burbulas.  4. Kai sirupas tinkamas, o baltymai išplakti iki standumo, pilame sirupą ant baltymų ir plakame didžiausiu greičiu. Įpilame kiaušinio trynius. Dar plakame apie 3 minutes. Įpilame tirpintą želatiną.  Kremą pasidaliname į dvi lygias dalis, vieną dalį sumaišome su baltu šokoladu, o kitą su juodu. Išmaišome. Kremas pagamintas. 

Surinkimas: 

Pasiliekame rusvo kremo šonų aptepimui, pataisymui ir papuošimui. Dedame biskvitą, pilame kremą su juodu šokoladu, dedame antra biskvitą ir pilame su juodu šokoladu. Ant viršaus supilame visą baltą kremą su baltu šokoladu. Dedame į šaldytuvą sustingti. Sustingus papuošiame. Jei reikia pataisome šonus. Konditeriniu švirkštu išspaudžiame gėlytes.          

Komentarai yra išjungti.