Torto receptas ” Persikinis suflė”

Tortas "Persikinis suflė"

Biskvitas: 1/4 st. pieno 2 v. š. sviesto 3/4 st. miltų tortams 1 a. š. kepimo miltelių 2/3 st. cukraus 1/4 a. š. druskos 3 kiaušiniai 3 tryniai. Abrikosinis įdaras: 1 st. džiovintų abrikosų 1 1/2 st. apelsinų sulčių. Musas-sufle: 10 prinokusių abrikosų 3/4 st. cukraus 1 st. grietinėlės 3 baltymai 1/4 st. apelsinų sulčių 3 a. š. želatinos milteliais. Želė: 1/3 st. apelsinų sulčių 1/4 st. abrikosų piurė 1 a. š. želatinos milteliais. Biskvitas. Įkaitinti orkaitę iki 190° C. Iškloti pergamentiniu popieriumi 52×32 cm dydžio skardą. Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo. Išplakti mikseriu kiaušinius, trynius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 10 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų. Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti. Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 10–15 min. Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos. Abrikosinis įdaras. Užpilti džiovintus abrikosus apelsinų sultimis ir kaitinti puode, kol užvirs. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos ugnies maždaug 20–30 min., kol abrikosai taps minkšti ir beveik visas skystis įsigers. Nukelti nuo ugnies ir sumalti blenderyje į tirštą, pastos konsistencijos įdarą. Ataušinti. Atpjauti iš atšalusio biskvito 4 juosteles 32×5 cm dydžio. Vieną iš jų aptepti abrikosiniu įdaru, uždengti sekančia juostele, lengvai paspaudžiant, vėl įdaras ir t. t., kol visos 4 juostelės bus perteptos įdaru. Suvynioti biskvitą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį 1-ai valandai, kad sustingtų. Tai leis lengviau pjaustyti susluoksniuotą biskvitą. Iš likusio biskvito lakšto išpjauti 2 apskritimus 14 cm (5,5") skersmens – tai bus biskvitiniai lakštai torto viduje. Musas-suflė. Iš abrikosų pašalinti kauliukus, užberti 1/4 st. cukraus ir pavirti ant silpnos ugnies 15–20 min., kol taps minkšti. Sumalti blenderyje į pakankamai skystą piurė ir ataušinti. Želatiną išmaišyti šaltose apelsinų sultyse ir palikti, kad išbrinktų 1–2 min. Išplakti grietinėlę su 1 v. š. cukraus. Išplakti baltymus iki minkštų putų, palaipsniui suberiant likusį cukrų. Tuo pačiu metu iš likusio cukraus virti sirupą (sdrėkinkite vandeniu ir virkite). Vandens tiek, kad sudrėktų cukrus. Tuo pačiu metu turite išplakti baltymus ir išvirti sirupą. Sirupas paruoštas, kai įmerkus ir ištraukus šakutę išsipučia burbulas. Tuomet dideliu greičiu plakant baltymus supilkite sirupą. Apelsinų sultis lengvai pašildyti (vandens vonelėje arba mikrobangėje) tik tiek, kol želatina visiškai ištirps. Pridėti 1 st. abrikosų piurės (likusi dalis bus naudojama žėlei), supilti į ją ištirpintą želatiną, išmaišyti. Per 2 kartus įmaišyti plaktą grietinėlę, o po to, taip pat per 2 kartus, ir plaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti, stengiantis išsaugoti plaktos grietinėlės ir baltymų apimtį. Surinkimas.  Iškloti maistine plėvele arba pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") skersmens išardomos formos šonus. Supjaustyti užšaldytą biskvitą su įdaru siauromis 1 cm pločio juostelėmis ir pasukus jas 90 laipsnių išdėlioti išilgai palei paruoštos formos sieneles, stengiantis patalpinti jas kaip galima glaudžiau vieną prie kitos. Likusiu įdaru aptepti vidinius lakštus ir padėti vieną iš jų ant formos dugno. Ant jo sudėti pusę paruošto muso. Uždengti antru lakštu ir likusiu musu, paliekant nedidelį atstumą iki kraštų žėlei. Išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą 2–3 val., kad sustingtų. Želė. Kai musas sustings, pagaminti želė. Tam želatiną išmaišyti 2 v. š. apelsinų sulčių. Perkošti/pertrinti per sietelį abrikosų piurė ir sumaišyti su likusiomis sultimis. Pašildyti truputį želatiną, kol visiškai ištirps ir supilti į perkoštą abrikosų piurė. Dėti į šaldytuvą 10 min. ir po to supilti ant torto paviršiaus. Tortą visiškai atšaldyti šaldytuve 6 val. ir patiekti. 10943072_686193001498242_8721987309220249357_n

Komentarai yra išjungti.