Torto receptas: Apelsininis svajonių tortas vaikų šventėms

Apelsininis svajonių tortas vaikų šventėms

Biskvitams:

1/4 st. pieno 2 v. š. sviesto 3/4 st. miltų tortams 1 a. š. kepimo miltelių 2/3 st. cukraus 1/4 a. š. druskos 3 kiaušiniai 3 tryniai.

Musas-sufle:

3/4 st. cukraus 1 st. grietinėlės 3 baltymai 1 st. apelsinų sulčių 32 g. želatinos milteliais. 1 apelsinas (be žievės, smulkiai supjaustytas) 1/2 arb. šaukšt. apelsinų asensijos, 

Pertepimui:

250 g. apelsinų džemo, 

Sulaistymui: 

1 stiklinė virinto vandens,  1 citrinos sultys,  2 a. šaukšteliai cukraus,   

Kepame biskvitus: 

Biskvitas. Įkaitinti orkaitę iki 190° C. Reikės iškepti 4 arba 2 blynus. Jei kepsite 2, tuomet reikės perpjauti.  Iškloti pergamentiniu popieriumi 24 cm dydžio skardą. Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo. Išplakti mikseriu kiaušinius, trynius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 10 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų. Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti. Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 10–15 min. Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos. Foto šaltinis  keyingredient.com

Gaminame Musas-suflė: 

Želatiną išmaišyti šaltose apelsinų sultyse ir palikti, kad išbrinktų 1–2 min. Išplakti grietinėlę su 1 v. š. cukraus. Išplakti baltymus iki standžių putų. Tuo pačiu metu turite išplakti baltymus ir išvirti sirupą iš likusio cukraus.  Sirupas paruoštas, kai įmerkus ir ištraukus šakutę išsipučia burbulas. Tuomet dideliu greičiu plakant baltymus supilkite sirupą. Apelsinų sultis lengvai pašildyti (vandens vonelėje arba mikrobangėje) tik tiek, kol želatina visiškai ištirps.  Supilkite sultis į suflė masę. Apelsinų asensiją.  Pripjaustykite apelsino be žievelės.  Per 2 kartus įmaišyti plaktą grietinėlę, o po to, taip pat per 2 kartus, ir plaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti, stengiantis išsaugoti plaktos grietinėlės ir baltymų apimtį.

Surinkimas: 

Dedate biskvitą, sulaistome sirupu, tepame lygiu sluoksniu apelsinų džemą, ant viršaus suflė kremą ir t.t. Paliekame tortą šaldytuve, kad sustingtų.  Foto šaltinis  keyingredient.com

Komentarai yra išjungti.