Tortas vaikų gimtadieniui “Paukščių pienas”

птичье-молоко-2Tortas "Paukščių pienas" 

Bisvitui: 

300 g. grietinėlės sviesto, 4 kiaušinių tryniai,  1 stiklinės cukraus pudros,  2 stiklinės miltų, 1a.šaukšt. vanilinio cukraus  

Paukščių pieno kremui:

5 kiaušinių baltymai,  150g. kondensuoto pieno,  150 g. sviesto,  400 g. cukraus,  150ml. vandens (sirupui virti),  35 g. želatinos,  100ml vandens (želatinai brinkinti),  1/2 a. šaukšt. citrinos rūgšties,  1/2 a. šaukšt. vanilinio cukraus, 

Šokoladinei glazūrai:

150 g. juodo šokolado, 2-3 valg. šaukšt. augalinio aliejaus, 2-3 valg. šaukšt. pieno,

Papuošimui: 

Mėgstami vaiko pabarstukai (širdelės, žvaigždutės)  ar baltas šokoladas.

Kepame bisvitą:

1 . Kambario temperatūros sviestą suminkštiname ir išplakame su cukraus pudra, kiaušinių tryniais, vaniliniu cukrumi.  Gerai išplakti iki šviesios kreminės spalvos. 2. Sudedami miltus ir greitai suminkome iki vientisos masės. Minkome kuo trumpiau, nes bus nekokybiška tešla. 3. Atšaldome tešlą šaldytuve 1-2 val. 4. Iškočiojame 2 blynus (į 26 cm. skardą) ir iškepame   180 laipsnių temperatūroje.  Iškeptus atvėsiname ir tada galime supilti paukščių pieno kremą.

Paukščių pieno suflė :

1. Išbrinkiname želatiną vandenyje. 2. Kondensuotą pieną ir sviestą atšildyti iki kambario temperatūros. 3. Vienu metu pradedame plakti baltymus ir užverdame cukraus sirupą.  Stebėkite baltymus, kad nepersiplaktų, reguliuokite jų plakimo greitį. Cukraus sirupą virkite tol, kol įmerkus šakutę ir ją ištraukus išsipučia burbulas. Tai pats tinkamiausias būdas nustatyti, ar sirupas paruoštas. Kai sirupas paruoštas, pilkite į plakamus baltymus, plakite greičiausiu greičiu. Paskui sulėtinkite ir dar paplakite 5 min. 4. Į sufle masę įpilkite ištripintą želatiną, kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną.

Torto surinkimas:

Į torto formą  į dugną įklojame kepimo popierių. Dedame vieną biskvitą, ant viršaus pusė paukščių pieno kremo, paskui kitą biskvitą ir likusį paukščių pieno kremą. Dedame į šaldytuvą ir šaldome 3val.

Glazūruojame: 

Šokoladą ištirpiname puode ant vandens vonelės, įdedame sviestą, pieną. Išmaišome. Dedame tortą ant grotelių, pilame glazūrą ant torto viršaus, pajudiname tortą, kad glazūra pasiskirstytų per visą tortą.  Apibarstome pabarstukais, atvėsiname ir galime eiti švęsti gimtadienio :)  
Foto šaltinis praline.com.ua
                   

Komentarai yra išjungti.