Šokoladinio pyrago receptas “Eglutė” ne tik vaiko stalui

Šokoladas vaikams labai patinka. Jo kvapas nuostabus ir užburiantis... Parduotuvėse gausus šokolado pasirinkimas. Galima rinktis pieninį ar juodą šokoladą, o pyragų receptai su jais bus puikūs ir malonaus skonio. Ypač tokių sodraus skonio pyragų norisi šaltais žiemos vakarais. Šiam pyrago receptui reikia juodo šokolado, pasirinkite kokybišką, jei norite gero rezultato. Nenustebkite, kad recepte nurodomas mažas kiekis miltų. 

Receptas:

kaledu kepiniai

Eglė iš pyrago, Foto šaltinis bettycrocker.com

Ingredientai: 

  • 300 gr. juodo šoko­lado (kokykiško);
  • 300 gr. sviesto;
  • 300 gr. cukraus;
  • 1 v.š. miltų;
  • 6 kiau­ši­niai.

Papuošimui:

Cukrinio glaisto 1 pak (ar balto šokolado) saldainiukų,     

Gaminame: 

Užkaiskite puodą ant ugnies ir ištirpinkite sviestą ir cukrų. Atskirame inde ištirpinkite šokoladą. Šias mases sumaišykite iki vienos konsistencijos. Atvėsinkite iki vos vos šiltos šilumos. Kitame inde išplakite kiaušinių baltymus iki standumo ir įmaišykite kiaušinio trynius. Atsargiai į baltymų masę įmaišykite šokolado masę ir miltus. Tai darykite pakeldami masę nuo apačios į viršų. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 23- 30 min.  Papuoškite cukriniu glaistu ir saldainiukais arba baltu šokoladu. 

Komentarai yra išjungti.