Receptas: Kriaušės sluoksniuotos tešlos viduje

Šis receptas tinka ne tik vaikų stalui, bet iš šventiniam laikotarpiui, ypač Kalėdų. Šis desertas kvepia medumi ir cinamonu, o kandant girdisi malonus tešlos trapumas. Vaikai- juo susižavės dėl paslaptingumo, nes labai jau smalsu kur yra pasislėpusi kriaušė.  Kriaušės- vaikų stalui gali būti patiektos keliais būdais: keptos, įdarytos, šviežios ar padaryti desertai iš jų. Tai ne tik skanu, bet ir sveika. Kuo daugiau vaisių, tuo būsite ramesnė dėl vaiko mitybos. 

Ingredientai: 

kriaušės su sluoksniuota tešla

Foto šaltinis sprinklebakes.com

6 nedidelės kriaušės,  150 g. sluoksniuotos tešlos Sirupui:  3 stiklinės vandens,  1 nubrauktas šaukštas cinamono,  3 šaukštai medaus.

Gaminame: 

Kriaušes nulupkite ir apvirkite sirupe. Apie 5 minutes. Jos vos vos suminkštėja. Nepervirkite. Išgriebkite ant grotelių ir tegul nubėga sirupas. Tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis ir apsukite kriaušę, palikdami kotelį atvirą. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje, 25 minutes. Kol gražiai pagels. 

Komentarai yra išjungti.