Pyrago receptas “Šokoladinis maskarponės pyragas su avietėmis”

 ŠOKOLADINIS AVIEČIŲ PYRAGAS0b2a8eff84e24e11ada796cbf097c03b

Jums reikės: 1 porcijos trapios tešlos, 1 porcijos avietinio kremo aviečių papuošimui, Tešlai 150 g sviesto 50g cukraus pudros 200 g miltų ¼ a. š. druskos , 1 kiaušinio trynys, 1 a. š. kepimo miltelių Iškepame viena blyną 26 cm. skardoje. Tešlai sviestą susmulkiname.  Įdedame  į sviestą  cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišome iki trupinių masės. Dėti kiaušinio trynį, kol taps kočiojama tešla. Jei reikia įpilkite vandens.  Pašaldyti šaldytuve 30 minučių. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 18 – 22 minutes, kol gražiai parus. Kremui:  230 g. maskarponės sūrio, 1 stiklinė cukraus pudros, 150 g. riebios plakamosios grietinėlės, 50 g.  juodo šokolado susmulkinto, 100 g. aviečių, 20 g. želatinos, 2 šaukštų vandens želatinai  brinkinti, Išbrinkiname želatiną vandenyje. Jos mums prireiks vėliau. Grietinėlę išplakame mikseriu iki standžių putų.Dedame į šaldytuvą ir plakame maskarponės sūrį. Į jį įdedame cukraus pudrą, iš pusės aviečių išpaustas sultis. Paplakame iki vientisos masės. Įmaišome išplaktą griietinėlę. Įdedame šokolado gabaliukus.  Želatiną pašildome vandens vonelėje, kol ištirps. Tuomet supilame į sūrio kremą. Dedame biskvitą į torto formą ir ant viršaus supilame sūrio kremą. Dedame mažiausiai 1 val. į šaldytuvą. Sustingus sūrio masei, viršų papuošiame avietėmis.

Komentarai yra išjungti.