Minkšti žagarėliai vaikų šventei

Žagarėlių receptas su kefyru

Tai minkšti, purūs, kvepiantys vanile žagarėliai, kuriuos galite iškepti ne tik savaitgaliui, bet ir vaikų šventei. Ypač jei juos papuošite cukriniais pabarstukais! Cukrinių pabarstukų dėka, žagarėliai vaikams patiks. Šie žagarėliai nustebina savo purumu ir minkštumu, lengva ragauti, patogu paimti į rankas- ne taip, kaip spurgos, kurios kad ir kaip keptum, vis tiek jaučiasi riebumas. Yra daug receptų žagarėliams iškepti. Ir su pienu, ir su kefyru, traškūs arba minkšti.

Visuomet verta išbandyti tradicinį žagarėlių receptą, kuris leis mėgautis naminiu, puriu, kvepiančiu vanile  kepiniu

Jums reikės:  zagareliai2 Tešlai: 
  • 2 kiaušiniai
  • 0,5 stiklinės cukraus
  •  8 stiklinės sijotų miltų
  • 2 stiklinės kefyro
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Cukrinių pabarstukų ir cukraus pudros  papuošimui
  • Augalinio aliejaus virimui

Kaip paruošti tešlą? 

Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Pasilikite miltų pabarstymui. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą turi gautis tvirta, bet ne per kieta. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 min.  Tuomet iškočiokite tešlą 4 mm storio ir supjaustykite juostelėmis. Padarykite rombo formos žagarėlius, kurių centre įpjaukite ir perlenkite vieną žagarėlio pusę į vidų.  Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite po kelis žagarėlius vienu metu iki šviesios rusvos spalvos.  Atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra, papuoškite papabarstukais. Skanaus! Tai tobuli žagarėliai vaikų šventei!      

Komentarai yra išjungti.