Medaus tortas vaiko gimtadieniui

Senasis ir gerasis medaus torto receptas. Šis tortas pasižymi biskvitų purumu ir sodria rusva spalva. Kvepia medumi. Receptas išlaikytas ir šiek tiek pritaikytas. Atsimename jį nuo vaikystės. Ar ne? Kviečiu išbandyti šį puikų receptą. Galite puošti biskvito trupinukais ir uždėti vaikiškus saldainiukus ar figūrėles. Jų rasite pirkti konditerijos parduotuvėse. Kainuoja tikrai mažai, bet labai papuošia tortuką.  Jums reikės: 

Biskvitui : 

200 gr. cukraus 200 gr. medaus naminio (galima keisti dirbtiniu) 200 gr. margarino 3 kiaušiniai, 1,5  a. šaukšteliai kepimo sodos (nugesinti actu) Miltų (tešla turi būti šiek tiek skystesnė už grietinę),

Kremas ir šokolado papuošimams:

Grietinė (30% riebumo) -500g.  Grietinėlė(ne mažiau kaip 35% riebalų) -200g. Saldus sutirštintas pienas - 3/4 skardinės Želatina 10 g. Citrinos rūgšties 1/2 a. šaukštelio (nubraukto),

Biskvitų sulaistymui: 

Šalto virinto vandens 1stikl. 3 arbat. šaukšteliai cukraus,  Keli lašai vanilės esensijos (suaugusiems puikiai tiks romo esensija) arba vietoj kvapų galite įdėti natūralaus medaus 1 šaukštelį. Tik tuomet įdėkite mažiau cukraus. 

Papuošimui:

1 stiklinė maltų džiuvėsėlių,  pora džiovintų abrikosų,  Kelios migdolų plokštelės,  juodo šokolado skiltelė,   Kepame biskvitą:  Medų, cukrų, margariną užkaitiname puode ir atšaldome. Į masę įmušame kiaušinius, nugesintą sodą ir  gerai išplakame. Suberiame sijotus miltus.  Tešla turi būti skysta,  panašiai kaip grietinė. Šiek tiek skystesnė.   Ir iškepame 3 biskvitus. Perpjauname juos pusiau. Jei naudosite 22 cm. kepimo skardą,  gausis 6 blynai. Jei bus 26 cm. skarda- 4 blynai.  Kepti  apie 20 min. 190 laipsnių temperatūroje. 

Darome kremą: 

Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir leiskite išbrinkti. Ištirpinkite želatiną įstatę puodelį į karštą vandenį. Atvėsinkite. Grietinėlę išplakite iki standumo. Grietinę paplakite šiek tiek ir įpilame kondensuotą pieną, citrinos rūgštį. Sumaišykite grietinėlę ir grietinės kremus, tirpintą želatiną.    

Torto surinkimas: 

Sluoksniuojame biskvitą ir kremą lygiomis dalimis. Pasiliekame kremo aptepimui. Apibarstome torto šonus ir ant viršaus užsijojame džiuvėsėlių trupinius. Puošiame gėlėmis ar figūrėlėmis. Galima valgyti po poros valandų.  Tai nuostabus medaus torto receptas. Ypač tinka tiems, kas mėgsta purų biskvitą.
Foto šaltinis bulkabakery.ru
  835

Komentarai yra išjungti.