Medaus pyrago receptas, kuris sužavi paprastumu

Medaus pyrago receptas vaikams

Medaus pyrago skonis primena vaikystę? Lietuvoje yra mėgstami medaus skonio ar į jį panašūs receptai vaikams, nes įdėtas medus ne tik perkeičia kepinio spalvą, bet ir suteikia unikalų skonį. O ragaujant tokį pyragą ar tortą vanilės kvapas persipina su maloniu medaus aromatu. Dėl žinomų medaus gerųjų savybių tokius kepinius lietuviai pamėgo ir  nuo seno iki šiol kepa tortus , pyragus ir sausainius su medumi.  Kiekvienas vasaros sezonas pripildo bitininkų avilius saldžiu medumi, todėl galite išbandyti šį naujo skonio medaus pyragą.  Medaus pyrago receptas su medumi- paprastas ir nesudėtingas ir jį gali išbandyti ir mažą patirtį turinti šeimininkė. Bananų tyrės sluoksnis suteikia drėgnumo, todėl kandant jaučiasi malonus pyrago drėgnumas. pyragas medaus mazas

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai,
  • 1/2 puodelio ( 250 ml. talpos) cukraus
  • 150 ml. sutirštinto pieno (7,5 proc.)
  • 2 dideli, kupini valgomieji šaukštai medaus
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
  • 1 arbat. šaukšt. migdolų esencijos
  • 2 puodeliai miltų (įberkite į juos žiubsnelį druskos)
Kremui:
  • 600 ml. grietinėlės (plakamosios)
  • 1 arbat. šaukš. vanilinio cukraus
  • 300 ml skardinė supjaustytu konservuotų ananasų
Bananų pertepimui:
  • 3 dideli bananaipyragas medaus didelis
 

Kepame biskvitus:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite sutirštintą pieną, supilkite likusius skystus produktus. Suberkite kepimo miltelius į miltus. Tada miltus suberkite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite. Supilkite į skardą ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pei 30 minučių. Ataušusius biskvitus perpjaukite pusiau.

Pertepimas:

Grietinėlę išplakite iki standžių putų su vaniliniu cukrumi. 

Pyrago surinkimas:

Bananus sutrinkite šakute ir pakaitinkite puode. Atvėsusią masę panaudosite pertepimui. O pertepimui pirmą biskvitą sulaistykite ananasų sultimis, užtepkite bananų tyrę ir ant viršaus plaktos grietinėlės, užberkite supjaustytus kubeliais ananasus.

Uždėkite kitą biskvitą, vėl sulaistykite ir užtepkite likusią grietinėlę ir apibarstykite trupiniais, pabarstukais. 

Komentarai yra išjungti.