Lengvas receptas: paršiukai iš mielinės tešlos vaikų stalui

Ieškote receptų vaikams iš mielinės tešlos? Domina greiti ir lengvi, gražūs ir linksmi kepiniai vaiko gimtadieniui ar kitai šventei? Tuomet rekomenduojame išbandyti šį receptą. Galima daryti iš pirktinės tešlos, tuomet iškepsite tikrai greitai. Arba mielinę tešlą pasidaryti savo: 

Ingredientai:

miltai (450 g.)

šiltas pienas (250 ml.)

mielės (20 g.)

kiaušinis (1 vnt.)

cukrus (50 g.)

sviestas(50 g.)

druska (5 g.)

receptai-vaikams

Lengvi receptai vaikams, Foto saltinis pinterest.com

 Patiekti su uogine ar varškės kremu

Gaminame:

Pašildyti pieną, suberti druską, cukrų ir išmaišyti.  Supilkite sutrintas mieles ir lengvai išplaktą kiaušinį. Uždengti skystį ir padėkite šiltai (iki 35 laipsnių temperatūros). Kai skystyje pamatysite mieles šiek tiek pakilusias,   įmaišykite jas į išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Miltus berkite iš kart ne visus. Pasilikite jų lentos pabarstymui.  Baigiant minkyti, sudėti šiek tiek pašildytus riebalus ir prieskonius. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios. Uždenkite pakilti, kol masė padidės 3 kartus. Suformuokite paršiukus: iškočiokite tešlą, stikline išpjaukite  apskritimus, viršutinėje dalyje, per vidurį įpjaukite peiliu apie vieną cm ir užlenkite į vidų. Išpjaukite maža stikline kitą apskritimą, patepkite kiaušinio plakiniu ir priklijuokite prie paršiuko veido. Lazdele durkite ir padarykite skylutes nosyje. Palikite paršiukus kilti apie 25 min., patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 190 laipsnių temper. apie 25 minutes.

Komentarai yra išjungti.