Kibinų receptas vaikų gimtadieniui

Tešlai reikės: 500 g miltų 1 arbatinio šaukštelio druskos 250 g šalto sviesto 200 g grietinės (40 proc. riebumo) 2 didelių kiaušinių Vištienos įdarui reikės: 6oo g stambiai maltos viščiukų kulšelių mėsos arba kapotos paukštienos 1 didelių svogūnų 1 valgomojo šaukšto sviesto 125 ml vandens 1/2 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomųjų šaukštų grietinės Maltų juodųjų pipirų Kibinų paviršiui reikės: 1 didelio kiaušinio Šlakelio vandens

Kibinai su vištiena

1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite.Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti).Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių.
2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite.
3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų, kad susiformuotų tešlos rutulys. Pora kartų perminkykite, bet ne daugiau.
4. Atšaldykite tešl, įdėkite  30-40 minučių į šaldytuvą.
5. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius į mėsą sudėkite nekeptus. Į mėsą sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, gietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 
6. Atvėsusią tešlą padalykite į 32-36 vienodo dydžio gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.
7.  Ant iškočioto tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite.
8. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.
Foto šaltinis truelithuania.com
Receptas pagal mukatanas.blogspot.com
818b60ad89f031f52ebe3439ea8ffd89

Komentarai yra išjungti.