Pyragų, tortų, keksiukų ir kiti papuošimų receptai, kuriuos dievina vaikai

Pyragų  papuošimas grybukais ir jų receptai:

Šie grybukai labai dailus savo išvaizda ir labai blizga. Vaikai juos išgraibstys akimirksniu. Jais galite papuošti tortą, keksiukus ar kitus kepinius. Išdėliokite juos pagal fantaziją. Galite sukurti pyragą, kurio šonus apjuoskite užkandžių lazdelėmis, o viršų papuoškite šiais grybais. 

Ingredientai:

1 vnt. skardinė kondensuoto pieno, 3 arbat. šaukštai  acto, 1 valg. šaukštas sodos, 4-5 stiklinės miltų, apie 1 litrą aliejaus kepimui,
md855ffc

Šaltinis: gastronom.ru

Glazūra:

1 stiklinė cukraus, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis kakavos miltelių, aguonų papuošimui, 

Gaminame:

Išsijokite miltus. Kondensuotą pieną sumaišykite su 1 stikline vandens, įdėkite kepimo sodą, actą. Skystis šiek tiek suputos, bet neišsigąskite. Viskas gerai. Supilkite skystį ant trečdalio kiekio miltų ir viską gerai išmaišykite. Pridėkite miltų tiek, kad būtų minkšta kočiojama tešlą, bet neliptų prie stalo.  Iškočiokite tešlą iki 1,2 cm storio, supjaustykite mažais  apskritimais. Tai geriausia daryti mažu stikliuku.  Iš šių apskritimų bus grybų kepurės.  Kai išspausite kepurėles jums liks daug tešlos likučių. Suminkykite ją iš naujo ir suvoliokite į piršto formos vamzdį. Supjaustykite jį tokio dydžio, kokio norite, kad būtų grybai. Maždaug  3-4 cm ilgio. Įkaitinkite aliejų iki kol įmestas tešlos gabalėlis iškart iškyla į viršų. Po kelis sumeskite į karštą aliejų ir kepkite kol gražiai paruduos. Jie turi būti dailūs, kad vaikai šventės metu juos mielai valgytų. Nes visi žinome , kad vaikai valgo tai kas gražu, saldu ir miela.  Kai iškepsite visas galvutes ir kotelius, padarykite nedidelę skylutę galvutės apačios centre. 

Verdame sirupą:

Sudėkite į puodą (storu dugnu) cukrų, vanilinį cukrų ir 3 šaukštus vandens.   Užvirinkite, ir virkite panašiai apie  1-2 minutes. Atskirkite mažą kiekį šio sirupo ir merkite kotą į jį ir įkiškite į grybuko kepurę. Tada merkite kotelio apačią ir įkiškite ją į aguonas.  Į likusį sirupą sudėkite kakavą ir išmaišykite. Palenkite grybą į šoną ir apliekite šiuo sirupu. Sudėkite grybukus ant grotelių tegul šiek tiek apdžiūva.  

Tortas "Grybų pintinė"

m_00108463

Šaltinis gastronom.ru

Jums reikės:

1 suteptas tortas apie 26 cm. skersmens,
  • 10 vnt. Grybukų,
  • sauja vyšnių ar kitų uogų,
  •  iškepta iš mielinės tešlos rankena (galite ir iš trapios tešlos),
  • užkandžių lazdelių.
Sulaužykite lazdeles vienodo dydžio gabaliukais ir suformuokite aplink tortą pintinės raštus. Sudėkite ant viršaus grybukus, vyšnias ir įsmeikite rankeną. Viskas galima nešti vaikams ant stalo!
 

Oreo sausainių papuošimai

f27ef04fffa4f33dff6cc02ba8a692a4

Šaltinis buzzfeed.com

Ingredientai:

300 g. oreo sausainių,  100 g. balto šokolado,  50 g. spalvotų pabarstukų, 

Gaminame:

Ištirpinkite šokoladą ant vandens vonelės, palaukite kol jis pradės šiek tiek tirštėti. Galite šiek tiek įdėti į šaldytuvą, tai pagreitins stingimo procesą. Paimkite sausainį ir aplink jo kremą išspauskite šokolado. Pavoliokite šonus pabarstukuose ir palikte šaldytuve, kad sustingtų. Šie sausainiai atrodo nuostabiai! Ir bus kaip mat vaikų išgraibstyti. 

Pyrago papuošimas su M&Ms ir zefyrais

40f639802a46f7e224f9ca88cbff3545

Foto šaltinis chelseasmessyapron.com

Pyragui receptas:

1 kiaušinis, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1/2 šaukštelio kepimo sodos, 1/2  stiklinės rudojo cukraus, 1/2 šaukštelio Kukurūzų krakmolo 1 1/2 stiklinės miltų 1/4 šaukštelio druskos 3 šaukštai pabarstukų, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 1 1/4  stiklinės balto šokolado lašiukų (ar tiesiog sulaužytas paprastas šokoladas), 1/2 puodelio  cukraus, 1/2 stiklinės sviesto

Papuošimui:

3/4  stiklinės M & M'S saldainiukų, 3 stiklinės Zefyrų (miniatiūriniai), 1 stiklinė balto šokolado,  Pyragui kiaušinį suplakti su cukrumi, kol masė padidėja. Įdėti druską, tirpintą sviestą, išsijotus miltus ir krakmolą, esensiją. Ir likusius produktus. Iškepti 190 laipsnių temperatūroje.  Pyrago papuošimui: zefyrus ištirpinti mikrobangų krosnelėje, įmaišyti tirpintą šokoladą ir užpilti ant atvėsusio pyrago. Apibarstyti saldainiukais ir spalvotais pabarstukais. 
 

Spalvotas šokolado glajus sausainiams

e29e92ecea5b8d0f47daa13e3c465ba5

Šaltinis craftily-ever-after.blogspot.com

Jums reikės:

Iškeptų ar pirktų sviestinių sausainių,

Glajui receptas: 

200 g. balto šokolado, Trijų spalvų valgomųjų dažų milteliais, Ištirpinkite šokoladą ir nudažykite atskiruose indeliuose su skirtingomis spalvomis. Duokite vaikams pagaliukus, tegul patys nudažo sausainius.
 

Šokoladinės gėlės receptas tortui ar pyragui

112102656_1

Šaltinis blog.trud.ru

Ingredientai: 

100 g. Juodo šokolado 72%, 100 g. Balto šokolado, Valgomų rausvų dažų, Nedidelių balionų,

Gaminame: 

Ištirpinkite šokoladus atskiruose dubenėliuose ant garų vonelės. Nuplaukite balionus ir nusausinkite. Tada pripūskite juos ir užriškite. Pusę kiekio balto šokolado masės į juodą. Tik nemaišykite. Tada nusidažykite likusį baltą šokoladą rausvais dažais. Jų reikės labai mažai. Tiesiog įmerkite degtuką ir tada jį įkiškite į šokolado. To pakaks, kad šokoladas nusidažytų.  Supilkite ir rausvą šokoladą ant kitų abiejų ir perbraukite pirmyn atgal su mediniu iešmu. Pakartokite šį veiksmą. Kol pamatysite gražius raštus. Tada paimkite balioną ir merkite jo galą į šokolado masę. Leiskite nuvarvėti ir pastatykite ant stiklinės, taip kad šokoladinis galas būtų viršuje. 
 

 Torto papuošimas želė su vaisiais ir trapiais sausainių vamzdeliais

1_53fd9232b8d0153fd9232b8d3e

Šaltinis kakprosto.ru

Ingredientai 26cm. tortui:

1 pakelis norimos spalvos ir skonio želė , 200 g. įvairių vaisių, 250 g. trapių vamzdelių šokoladinio skonio, 300ml. vandens,
  Pasiruošiame želė tirpalą. Torto skardoje užpilame ant surinkto torto ir apdengto kremu mažą kiekį želė ir sudedame vaisius. Dedame į šaldymo kamerą ir palaikome 15 minučių. Želė turi sustingti. Tada supilame atvėsintą likusią želė. Vaisiai bus želė viduje. Ir tai yra puiku. Dedame tortą į šaldytuvą ir tegul jis tvirtai sustingsta. Kai sustingsta, atsargiai išimame iš kepimo formos, patepame šonus likusiu kremu ir prilipiname  sausainių vamzdelius.