Ledai vaiko gimtadieniui. Tikras itališkas receptas

Pats nuostabiausias prisiminimas iš gimtadienio yra tirpstantys, o kartu ir šalti ledai.  Jei jūsų vaiko gimtadienis yra ne žiema, rekomenduoju pagaminti naminių ledų. tai puikus receptas. Išbandykite. Pasiruoškite ledus prieš kelias dienas ir laikykite šaldymo kameroje. Šventės metu teliks tik išimti ir pavaišinti svečius.

Receptas "Braškiniai ledai"

420 ml riebios grietinėlės (vaniliniai masei), 2 arbat. šaukšteliai vanilinio cukraus (vaniliniai masei), 5 kiaušinių tryniai(vaniliniai masei), 124 g. cukraus (vaniliniai masei), 220 g. šviežių plautų braškių(vaniliniai masei), 55 g. cukraus , 60 ml. braškių piurė (padarysite su blenderiu sutrynę braškes ir pertrynę per sietelį)   Ruošiame vanilinę ledų masę: Ant ugnies užkaiskite grietinėle su vaniliniu cukrumi. Kitam inde greitai išplakite kiaušinių trynius, cukrų iki balsvos konsistensijos. Supilkite į karštą grietinėlę kiaušinių masę ir plakite šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Neperkaitinkite grietinėlės.  Toliau maišykite mediniu šaukštu. Laikykite iki užvirimo. Ne ilgiau. Nuimkite nuo ugnies. Ira dar penkias minutes paplakite. Atvesinkite iki kambario temperatūros.  Ir įdėkite į šaldytuvą (ne į kamerą), tegul pabūna pora valandų. Vėliau  užšaldykite.

Ruošiame braškinius ledus:

Užšaldytus vanilinius ledus išimame iš kameros ir pertriname blenderiu. Braškes susipjaustykite gabaliukais, pasidarykite braškių piurė.  Dėkite į puodą supjaustytas braškes ir cukrų, pavirkite apie 10 min.  Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temepratūros. Sumaišykite pertrintus ledus su virtomis braškėmis ir braškių piurė.  Sudėkite į šaldymo indą ir užšaldykite.

1 komentaras

  1. over here

    I just want to tell you that I am new to blogging and actually liked you’re page. Probably I’m likely to bookmark your site . You actually have perfect well written articles. Regards for sharing with us your website.