Šokoladinis glajus su graikišku jogurtu pyragui
Šokoladinis glajus daromas tik iš šokolado ir graikiško jogurto, o juo papuoštas pyragas ne tik suteikia pyragui drėgnumo, bet ir užbaigtumo. Tai kvepiantis šokoladu, tvirtas, bet ne per kietas, lengvai pjaunamas glajus. Juo galima puošti įvairius pyragus, net tortus. Šokoladinis glajus dar šiltas supilamas ant atvėsusio pyrago ir paliekamas šaldytuve, kad sustingtų. Po poros valandų šokoladiniu glajumi papuoštas pyragas yra tinkamas ragauti. Tokį glajų galima paskaninti apelsino žievele, cinamonu ar migdolų esencija. 
Šokoladinis glajus pyragui ir ingredientai:
- 100 g. Juodo šokolado
- 100 ml. graikiško jogurto
Kaip jį paruošti?
Šokoladinio glajaus paruošimas- paprastas ir nesudėtingas. Glajui ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite į graikišką jogurtą. Viską greitai suplakite ir apliekite pyragą glajumi.
Receptas torto puošimui"Blizganti šokoladinė glazūra"
1 variantas:

Ingredientai:
1/2 stiklinės cukraus pudros,
1/2 pstiklinės pieno,
3 valg. šaukštai kakavos,
1,5 šaukšto grietinėlės sviesto,
vanilės
Gaminame:
Sumaišykite kakavos miltelius su cukraus pudra ir atskieskite šiltu pienu. Taip pat įdėkite suminkštintą sviestą ir vanilės žiupsnelį. Išmaišykite.
2 variantas:
200 g. cukraus,
95 g. vandens,
240 g. juodo šokolado,
Gaminame:
Pirmiausia reikia išvirti cukraus sirupą. Dėkite cukrų į puodą, supilkite vandenį. Virkite ant ugnies, kol pasikeičia burbuliukų konsistencija ir jie pukši sproginėdami. Kai taip įvyks, nukelkite puodą nuo ugnies ir suberkite sulaužytą šokoladą. Tai puiki glazūra. Ja užpilkite tortus ir pyragus.
Pertepimai tortams:
Grietinės pertepimas tortams
2 stiklinės rūgščios grietinės
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštas kakavos
Gaminame:
Supilkite į indą grietinę, cukraus pudrą, sijotą kakavą ir suplakite. Plakite iki vientisos, glotnios konsistencijos.
Manų košės pertepimas tortams:
Ingredientai:
500 g. virtos manų,
100 g. cukraus pudros,
1 citrina,
50 g. pakepintų graikiškų riešutų,
Išvirti tirštą manų košę ir į atvėsusią įmaišykite pusę pakelio sviesto ir cukraus pudrą. Įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite sukapotus graikiškus riešutus.
Lengvas zefyrinis pertepimas tortams ir pyragams vaiko šventei
40 g baltymų
280 g cukraus
114 g razinų
182 g marmelado
2 g citr. rūgšties
12 g želatinos
50 g vandens
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*. Dar plakam, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, c.rūgštis ir esencija.
*Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai.
** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu.
Recepto šaltinis supermama.lt
Bananų pertepimas tortams
Ingredientai:
420 ml. indelio riebios grietinės,
3-4 vnt. didelių bananų,
1 stiklinė rudojo cukraus ,
1 šaukštas citrinų sulčių,
Grietinę išplakite inde su cukrumi. Bananus sutrinkite iki vientisos masės, užpilkite citrinos sultis ir supilkite į grietinės kremą. Ypač tinka su vaniliniu biskvitu ir su bananų griežinėlių sluoksniu.
Grietinėlės kremo receptas tortų papuošimams

Šaltinis gratefulprayerthankfulheart.blogspot.com
Ingredientai:
200 ml. šviežios grietinėlės
1 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
Supilame į dubenį grietinėlę, cukrų ir plakame iki standumo. Kai jau matote , kad grietinėlė išplakta, patikrinkite ją: perbraukite pirštu per grietinėlę. Jei piršto žymė lieka ir ji nesumažėja. Tada reiškia, kremas išplaktas. Įdėkite vanilės ekstrakto. Ir puoškite tortą.
Kondensuoto pieno kremas su sviestu
Ingredientai:
1 skardinė kondensuoto pieno
1 pakelis sviesto
Gaminame:
Suminkštiname sviestą iki plastiškos konsistencijos. Dedame į plakimo indą, supilame kondensuotą pieną ir plakame. Galime įdėti norimų kvapų: citrinos, apelsino, vanilės. Šiuo kremu galima puošti tortus ir pertepti.
Apelsininis sviestinio kremo receptas tortams

Šaltinis deliciouslysprinkled.com
Ingredientai:
360 g. sviesto (suminkštinto),
4 stiklinės cukraus pudros,
¼ arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštelis vanilės esencijos,
2 šaukštai grietinėlės arba pieno,
3 šaukštai apelsino džemą
Gaminame:
Džemą sutrinkite blenderiu. Minkštą sviestą plakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite marmeladą ir kvapus. Tirštumui reguliuoti naudokite grietinėlę ar pieną.
Klasikinis sūrio kremas tortams ar keksiukams
100 g. minkšto sviesto,
230 g. kreminio sūrio,
3 ar 4 stiklinės cukraus pudros,
2 arbatiniai šaukšteliai grynos vanilės esencijos,
Gaminame:
Atskiruose induose plakame sūrį ir sviestą su cukraus pudra. Kai abu kremai tampa blizgūs ir elastingi, įdedame kvapus ir dar šiek tiek paplakame.
ALDONA
admin
admin
admin