Kremų, pertepimų, glazūrų receptai tortams tinkantys ne tik vaikams

 

Receptas torto puošimui"Blizganti šokoladinė glazūra"

1 variantas:

WA8X95Fg0HY

Ingredientai:

1/2 stiklinės cukraus pudros, 1/2 pstiklinės pieno,  3 valg. šaukštai kakavos,  1,5  šaukšto grietinėlės sviesto,  vanilės

Gaminame:

Sumaišykite kakavos miltelius  su cukraus pudra  ir atskieskite šiltu pienu. Taip pat įdėkite suminkštintą sviestą ir vanilės žiupsnelį. Išmaišykite.   

2 variantas:

200 g. cukraus, 95 g. vandens, 240 g. juodo šokolado,  

Gaminame:

Pirmiausia reikia išvirti cukraus sirupą. Dėkite cukrų į puodą, supilkite vandenį. Virkite ant ugnies, kol pasikeičia burbuliukų konsistencija ir jie pukši sproginėdami. Kai taip įvyks, nukelkite puodą nuo ugnies ir  suberkite sulaužytą šokoladą. Tai puiki glazūra. Ja užpilkite tortus ir pyragus.  

Pertepimai tortams:

Grietinės pertepimas tortams

2 stiklinės rūgščios grietinės 3/4 stiklinės cukraus pudros 1 stiklinė kokoso drožlių 1 šaukštas kakavos Gaminame: Supilkite į indą grietinę, cukraus pudrą, sijotą kakavą ir suplakite. Plakite iki vientisos, glotnios konsistencijos. 
 

Manų košės pertepimas tortams:

Ingredientai: 500 g. virtos manų, 100 g. cukraus pudros, 1 citrina, 50 g. pakepintų graikiškų riešutų, Išvirti tirštą manų košę ir į atvėsusią įmaišykite pusę pakelio sviesto ir cukraus pudrą.  Įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite sukapotus graikiškus riešutus.   Lengvas zefyrinis pertepimas tortams ir pyragams vaiko šventei 40 g baltymų 280 g cukraus 114 g razinų 182 g marmelado 2 g citr. rūgšties 12 g želatinos 50 g vandens Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*. Dar plakam, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, c.rūgštis ir esencija. *Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai. ** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu. Recepto šaltinis supermama.lt
 

Bananų pertepimas tortams

Ingredientai: 420 ml. indelio riebios grietinės, 3-4 vnt.  didelių bananų, 1 stiklinė rudojo cukraus , 1 šaukštas citrinų sulčių,   Grietinę išplakite inde su cukrumi. Bananus sutrinkite iki vientisos masės, užpilkite citrinos sultis ir supilkite į grietinės kremą. Ypač tinka su vaniliniu biskvitu ir su bananų griežinėlių sluoksniu.  

Grietinėlės kremo receptas tortų papuošimams

c9b80aab9e4f8a387e6edac42f1a5647

Šaltinis gratefulprayerthankfulheart.blogspot.com

Ingredientai: 200 ml.   šviežios grietinėlės 1 šaukštai cukraus, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, Supilame į dubenį grietinėlę, cukrų ir plakame iki  standumo. Kai jau matote , kad grietinėlė išplakta, patikrinkite ją: perbraukite pirštu per grietinėlę. Jei piršto žymė lieka ir ji nesumažėja. Tada reiškia, kremas išplaktas. Įdėkite vanilės ekstrakto. Ir puoškite tortą.
 

Kondensuoto pieno kremas su sviestufd863678a6ebacfd86774e0a442210d3

Ingredientai:

1 skardinė kondensuoto pieno 1 pakelis sviesto

Gaminame:

Suminkštiname sviestą iki plastiškos konsistencijos. Dedame į plakimo indą, supilame kondensuotą pieną ir plakame. Galime įdėti norimų kvapų: citrinos, apelsino, vanilės. Šiuo kremu galima puošti tortus ir pertepti. 
 

Apelsininis sviestinio kremo receptas tortams

Orange-Cream-Cake-by-1Deliciously-Sprinkled.jpg

Šaltinis deliciouslysprinkled.com

Ingredientai: 360 g.   sviesto (suminkštinto), 4 stiklinės cukraus pudros, ¼ arbatinio šaukštelio druskos 1 šaukštelis vanilės esencijos, 2 šaukštai grietinėlės arba pieno, 3 šaukštai  apelsino džemą  

Gaminame: 

Džemą sutrinkite blenderiu. Minkštą sviestą plakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite marmeladą ir kvapus. Tirštumui reguliuoti naudokite grietinėlę ar pieną. 
 

Klasikinis sūrio kremas tortams ar keksiukams8a4c6726939141065ce03ade6a01b886

100 g.  minkšto sviesto, 230 g. kreminio sūrio, 3 ar 4 stiklinės cukraus pudros, 2 arbatiniai šaukšteliai grynos vanilės esencijos,

Gaminame:

Atskiruose induose plakame sūrį ir sviestą su cukraus pudra. Kai abu kremai tampa blizgūs ir elastingi, įdedame kvapus ir dar šiek tiek paplakame.