Keksiukų receptai gali būti sudėtingi, bet gali būti ir paprasti. Ar žinote būdą, kurio dėka paprastas keksiukų receptas, bet kitoks tešlos supilstymo būdas paverčia juos ypač mėgstamais? Kokia keksiukų paslaptis? Kaip sukurti tobulo skonio keksiukus? Ypač norime skanių, purių ir išskirtinio skonio ir išvaizdos keksiukų, jei laukiame vaikų gimtadienio šventės. O gražius smeigtukus su vienaragiu radau pirkti šioje gimtadienio prekių
parduotuvėje.
Keksiukų receptas su graikišku jogurtu
Jums reikės:
- 3 nedideli kiaušiniai
- 450 graikiško jogurto
- 50 ml aliejaus
- 200g. miltų
- 150 cukraus
- 1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus
- 1 kupinas arb. šaukštelis kepimo miltelių
- druskos žiubsnelis
- kakavos miltelių 0,5 stiklinės
- 50 ml. pakaitinto medaus
- 50 g tirpinto juodo šokolado puošimui

Paruoškite tešlą:
Kiaušinius išplakite iki purumo ir supilkite cukrų, vanilinį cukrų. Kai masė pabals, supilkite jogurtą, druską, aliejų. Gerai išplakite ir lėtai įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite. Atskirame inde ant ugnies pakaitinkite medų. Supilkite į jį kakavą ir gerai išmaišykite. Turi gautis tešla, primenanti šokoladą.
Į keksiukų skardeles supilstykite baltą tešlą, palikite šiek tiek vietos iki viršaus, kad tilptų ir 1 šaukštas šokoladinės tešlos. Kai supilstysite baltą tešlą, tuomet šokoladinę tešlą supilkite į konditerinį švirkštą ir į baltos tešlos vidų, supurškite maždaug po 1 šaukštą šokoladinės tešlos.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje tempeeratūroje apie 25-35 minutes. Kai išimsite keksiukus atvėsinkite. Apglaistykite tirpintu šokoladu ir papuoškite pabarstukais.
Skanaus!
ALDONA
admin
admin
admin