6 Kepimo paslaptys: tobuli vaiko gimtadienio keksiukai

Ko reikia, kad vaiko gimtadienio keksiukai ne tik pavyktų, bet būtų tobulo skonio?  Ar žinote, kokias paslaptis naudoja tie, kurie greitai iškepa naminius keksiukus: purius, vanilinio ar šokoladinio skonio, paprastai papuoštus, bet labai skanius? Visų pirma, koks yra keksiukas, kurios skonis yra tobulas? Tokiam kepiniui turi būti  reikiamas kiekis cukraus, subalansuotas skonis, gera receptūra, tinkamai iškeptas ir papuoštas.  Laiškuose, kuriuose mamos prašo gerų keksiukų receptų, prasitaria:
Ta diena, kai namai pakvimpa šokoladinių keksiukų kvapu- smagi diena visiems šeimos nariams.
Internete gausu keksiukų receptų. Įvedus internetinės naršyklės paieškos laukelyje: keksiukų receptai vaiko šventei, vaiko gimtadienio receptai, keksiukų receptai vaikams ir. t.t., gausite daug informacijos. Dažnai receptas yra pasirenkamas pagal nuotrauką, o receptūrą perskaitoma tik vėliau.  

Tobuliems gimtadienio keksiukams iškepti yra 6 kepimo paslaptys:keksiukai-vaiko-gimtadieniui

1. Švieži produktai

Naudokite tik šviežius produktus keksiukams iškepti. Pastovėję netinkamoje temperatūroje ingredientai gali tik sugadinti jų skonį. 

2. Kokybiški produktai

Pirkite tik aukštos kokybės produktus, kurie nurodyti gimtadienio keksiukų receptūroje. Prastesnės kokybės produktas- bus prastesnis kepinių skonis. Ypač atkreipkite dėmesį į miltų, kakavos miltelių, šokolado, kepimo miltelių, kiaušinių kokybę. 

3. Laikykitės receptūros

Sverkite svarstyklėmis, atkreipkite dėmesį į kiaušinio dydį. Tik laikydamiesi gimtadienio keksiukų receptūros- iškepsite tobulus keksiukus. Kitu atveju jie gali nepavykti.

4. Tešlos dubens kraštų ir dugno patikrinimas 

Perbraukite mentele dubens kraštus, dugną, kad neliktų neišmaišyto cukraus, miltų ar kiaušinio baltymo. Blogai išmaišyta tešla- pablogins keksiukų skonį. 

5. Keksiuko patikrinimas prieš išimant iš orkaitės

Patikrinkite mediniu pagaliuku ar keksiukas yra iškepęs. Dar orkaitėje atsargiai įbeskite pagaliuką į keksiuko centrą ir ištraukite. Pagaliukas turi būti sausas, bet ne su tešlos mase.

6. Keksiukų papuošimas kremu

Keksiukui papuošti pasigaminkite kremo: sviestinio, plikytų baltymų ar šokoladinio. Jis labai pagerins keksiuko skonį ir išvaizdą. 
keksiukai-snichers

Foto šaltinis www.lifeloveandsugar.com

3 komentarai

  1. Jore

    Pritariu, kad skaniausi kepiniai bus iš šviežiu produktų :)

  2. Almute

    Koks fainas jūsų puslapis, kažkaip negaliu net atsitraukti…. Laukia sūnelio gimtadienis- bus geru idėjų :)

  3. Giedre

    Linkiu sekmes kolektyvui, atlikote dideli darba. Aciu uz grazu ir informatyvu puslapi!